Wally+ Türkiye’de Harcama Alışkanlıklarını Değiştirecek

wally+ logo

Kullanıcısına para harcarken “nasıl, niçin, nerede, ne kadar?” gibi soruların cevabını kolayca vererek, alışveriş alışkanlıklarını düzenleyen dünyanın önde gelen mobil uygulaması Wally, uzun süredir beklenen Android uygulaması Wally+ ile artık Türkçe konuşmaya başladı.

Alışveriş yaparken tasarruf etmenizi sağlayan, akıllı harcamanın ipuçlarını önünüze seren, gelir durumunuzu size benzer kişilerle karşılaştırma imkanı sağlayan ve alışkanlıklarınızı sizinle birlikte öğrenen bir uygulama düşünün. Dünyanın önde gelen finans uygulaması Wally+, kişisel bütçenize bir yaşam tarzı yaklaşımı getirerek akıllı alışverişin önünü açıyor.  Uygulama, kazanç ve harcamalarla ilgili konuları tek bir yerde toplayarak, kullanıcıların birden fazla hesabı yönetmesini ve kendilerine benzer kişilerle kıyaslayarak finansal olarak ne durumda olduklarını anlamalarını sağlıyor. Wally+ ile artık Android platformunda yer alan mobil uygulama Türkçe de konuşuyor.

wally+ logo

İlk olarak 2013’te iPhone için yayınlanan Wally, Apple App Store’da 5 üzerinden 4.7  küresel beğeni ortalamasına sahip.  Toplam 22 ülkede bir numaralı finansal uygulama olan ve 52 ülkede de ilk 10 uygulama arasına giren (Hindistan, Çin ve ABD en büyük 3 pazar dahil)Wally, kullanıcı davranışlarına adapte oluyor ve harcama modelleri konusunda gerçek zamanlı bilgiler sağlıyor. Wally’yi yaratan ekip, şimdi de Android kullanıcıları için tamamen yeniden tasarladıkları Wally+ uygulamasını tüm dünyadaki kullanıcıların beğenisine sunuyor.

Wally+ Türklerin mali olarak güçlenmesini sağlayacak

Y kuşağı tarafından kendi nesillerinin sorunlarını çözmek için geliştirilen Wally+, Türkiye’deki gençlere finansal durumları konusunda yepyeni bir bakış açısı kazandıracak. Wally+ verilerine göre, Türkiye’de Y kuşağı, para kullanımı konusunda bilinçli; Yüzde 44’ü kendilerini ‘harcama yapan’ kişilerden ziyade, ‘tasarruf eden’ kişiler olarak tanımlıyor. Ancak, Y kuşağı, kredi kartıyla harcama yapmayı seviyor; ülke ortalaması yüzde 30 iken, Y kuşağı harcamalarının yüzde 45’ini kredi kartıyla yapıyor.

Öte yandan Türk vatandaşlarının, toplamda 45 milyon dolar kredi kartı borcu bulunuyor.  Türkiye, şu anda son 30 yıldaki en düşük tasarruf oranlarıyla da alarm zillerini çalıyor; Türkiye’nin tasarruf ortalaması yüzde 12,6 iken, diğer gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 35,5 ile neredeyse Türkiye’nin 3 katına çıkıyor. Akıllı telefon kullanıcılarının yarısından fazlasının Android kullanması sayesinde, Wally+ Türkiye’deki Y kuşağının finansal durumları konusunda uygulanabilir tavsiyeler alarak, mali durumlarını iyileştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.