Türkiye’deki araçların yaş ortalaması belli oldu

Mitsubishi Rusya'da üretimi

Türkiye’de trafiğe kayıtlı olan otomobillerin yaş ortalaması açıklandı. Ortaya çıkan sonuçlar, ne kadar yaşlı araçlara bindiğimizi de gözler önüne serdi.

Türkiye’deki araçların yaş ortalaması belli oldu. Türkiye’de sıfır otomobil satın almak artık çok zor. Doların yükselişi ile beraber yapılan zamlar, 200 bin TL’nin aşağısında yalnızca birkaç araç bıraktı. Dolayısıyla şu saatten sonra sıfır otomobil satın almak hayli zorlaştı. Ortaya çıkan veriler de bunu adeta gözler önüne seriyor. Peki ama hali hazırda ülkemizde trafiğe tescilli olan araçların yaş ortalaması kaç? İşte cevabı!

Türkiye’deki araçların yaş ortalaması belli oldu! Hurdacı mıyız biz?

Tesla üçüncü çeyrekte 241.300 otomobil sattı!

Ülkemizin para birimi son zamanlarda dolar ve euro karşısında ciddi oranlarda değer kaybetti. Bu da otomobil markalarının fiyatlarını güncellemesine sebep oldu. Yani maalesef ki olan yine nihai tüketiciye oldu ve tüketiciler oldukça yüksek zam oranlarıyla karşı karşıya kaldı. Sıfır otomobil satın almak bu derece zorlaşmışken gelen bazı istatistikler de vatandaşın ortalama kaç yaşında arabaya bindiğini gözler önüne serdi.

Açıklanan verilere göre ülkemizde trafiğe kayıtlı olan otomobillerin sayısı 13 milyonu biraz geçiyor. Bu otomobillerin yaş ortalaması ise 13,2 olarak görünüyor. Aynı istatistik 2013 yılında da yayınlanmış ve otomobillerin o zamanki yaş ortalaması 11,8 olarak ortaya çıkmış. Giderek artan yaş ortalaması, 2020 yılının verilerine göre demin de ifade ettiğimiz üzere 13,2’ye kadar gelmiş durumda.

Yıl sonuna kadar 760 oyun indirime girecek!