iPhone Modelleri Yetişkinlere Hitap Ediyor

iphone7

Mobile Phone Checker firmasının yaptığı bir anket nihayet tamamlandı. Geçenlerde açıklanan anketten ilginç sonuçlar çıktı. Bu sonuçlara göre iPhone modellerini son zamanlarda satın alan kesimin bir çoğu, yetişkin grubuna dahil kimselerden oluşuyor.

iPhone modelleri ile alakalı skandal gelişmeleri son zamanlarda sıkça duyuyoruz. İOS güncellemelerinden tutunda, son çıkan iPhone 5S ve 5C modelleri hakkında ki olumsuz eleştiriler, Apple firmasını yıprattı gibi. Ama buna rağmen en çok satan listesinde bu telefonlar yer alıyor hala. Ancak bu telefonları satın alan kesime gelince, yetişkinlerin fazla olması nedeniyle iPhone modellerini gençler terk ediyor söylemlerine zemin hazırladı. İngiltere’de yapılan araştırmada buna ışık tutmuyor değil. Araştırmada; ilk iPhone model telefonları ne zaman aldıkları sorusu 18 ila 65 yaş arası 3000 kişiden oluşan deneklere soruldu. Bu soruya cevap veren yüzde 37’lik kısım, son altı ayda ilk iPhone modeli telefonlarını almışlar. Bunların yaş ortalaması ise 34 yapıyor. Şimdi sıkı durun yüzde 52’lik kısım ise iPhone model telefonlarını 2 sene önce almışlar. Bunların yaş ortalaması ise 24 yapıyor. Yani gençler iPhone model telefonların performansından yana şikayetçiler diyebiliriz. Rakamlarda genelleme yapılabilir çünkü bilimsel bir araştırmadır. Yetişkin kimseler için ise iPhone cazip geliyor. Bunun sebebi ise, yetişkin kimselerin sosyal ağ bağlantılarını kolayca iPhone üzerinden sağlamasıdır. Bundan başka bir özellik kendilerini cezp etmiyor diyebiliriz. Ama gençler için durum böyle değil tabiî ki de, daha farklı özellikler arıyorlar ama iPhone son çıkan telefon modelleriyle beraber büyük bir atak yaptı. Bu araştırmanın verileri bu yüzden değişebilir. Tam olarak iPhone hakkında karar vermek için henüz erken bir vakitteyiz.

iphone

Araştırmada tespit edilen bir durumda var. Bu durum yine gençlerin iPhone modellerinden olan skıntılarını destekler niteliktedir. İphone sözleşmelerinin bitmesi halinde yenilemeyi düşünüyor musunuz? Sorusuna 35 yaş üstü kimselerde yüzde 66 evet cevabı gelirken, 18 ila 34 yaş arasında evet cevabı sadece yüzde 42’de kaldı.

Apple firması bu anketi önüne alıp, bir değerlendirmede bulunmalı bence. Yoksa iş daha vahim durumlara varabilir.