Türkiye’de PlayStation oyunlarına şok zam!

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Türkiye’de PlayStation oyunlarına şok zam. Geçtiğimiz gün PlayStation Store’de yer alan oyunların fiyatı önemli ölçüde arttı. İşte detaylar.

Özellikle son 1 yıl içerisinde oyun fiyatlarının önemli ölçüde arttığını söyleyebiliriz. Çok değil geçtiğimiz yılın başlarına kadar PlayStore üzerindeki fiyatlar hayli makuldu. Fakat sonradan anlamsız bir şekilde yeni oyunların fiyatı 179 TL’den 400 TL’nin üzerine çekildi.

Şimdi ise 400 TL bandındaki fiyatları da aratacak bir düzenleme geldi. Geçtiğimiz gün PlayStation Store Türkiye üzerindeki bazı oyunların fiyatı önemli ölçüde arttı.

Bu artış sonrasında fiyatlar adeta tavan yaptı. Normal şartlarda 400 TL seviyelerinde olan fiyatlar 700 TL’ye dayandı.

Türkiye’de PlayStation oyunlarına şok zam!

Deluxe, Definitive gibi özel paketlerin fiyatı ise 1000 TL oldu. Görünen o ki önümüzdeki süreçte PlayStation sahiplerini zor günler bekliyor. Muhtemelen bu yılın son çeyreğinde çıkacak olan pek çok AAA kalitesindeki yapım 700TL ile 1000 TL bandında fiyatlardan satılacak.

Hatta Game Pass seçeneklerinin dahil olduğu paketlerin çok daha pahalı fiyatlardan satılması da muhtemel görünüyor.

Dürüst olmak gerekirse bir oyun için 1000 TL ödemek çok da makul değil. İşin acı yanı bu fiyata bir ay geçinmek zorunda olan kişiler, aileler olması.

Gerçekten oyun fiyatları çok absürt seviyelere çıkmaya başladı. Bu kapsamda bakıldığında Xbox‘ın GamePass sisteminin çok makul göründüğünü söyleyebiliriz. Dileriz Sony de benzer bir sistemi devreye sokar.

Samsung Galaxy S22, kamera kurulumu belli oldu!