En çok satan otomobil markaları – Kasım 2019

Otomotiv Sanayii Derneği

#İŞBİRLİĞİ

Ülkemizde Kasım ayında en çok satan otomobil markaları belli oldu. Özellikle yerli üretim araçlar Kasım ayında patlama yaptı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son 1 yıldır otomotiv sektöründe önemli sorunlar mevcut. Özellikle geçtiğimiz yıl Ağustos ayında döviz kurlarında yaşanan dalgalanma sonrasında sektör ağır darbe almıştı.

Sonrasında kredi faizlerinin yükselmesiyle birlikte sektör önemli bir darboğazın eşiğine gelmişti. Döviz kurları ve kredi faizleri normal seviyelere inene kadar hükümet tarafından verilen desteklerle ayakta kalmaya çalışan otomotiv sektörü nihayet eski günlerine dönüyor.

ODD merakla beklenen Kasım ayı raporunu açıkladı. Rapora göre satışlar hem geçtiğimiz aya oranla, hem de geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla artmış durumda.

Özellikle yerli üretim otomobillerin satışlarında hatırı sayılır artışlar olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte ithal otomobil satışları ise azalmış durumda.

Bilindiği üzere devlet bankaları ülkemizde üretilen bazı otomobiller için 0.49 ile 0.69 faiz ile kredi vereceğini açıklamıştı. Dolayısıyla bu kampanyanın yerli otomobil satışları üzerinde doping etkisi yaptığını söylemek mümkün.

Geçtiğimiz ayın satış rakamları için tıklayın

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri geçtiğimiz ay en çok satan otomobil markaları ile başbaşa bırakalım. (Diğer markaları görüntülemek için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)

Kasım ayında en çok satan otomobil markaları

 

FIAT

en çok satan otomobil markaları

Yerli: 6830
İthal: 111
Toplam: 6941