En çok satan hafif ticari araç markaları – Kasım 2019

dizel otomobil

#İŞBİRLİĞİ

Kasım ayında en çok satan hafif ticari araç markaları belli oldu. Otomobil tarafında olduğu gibi hafif ticari tarafta da yerli üretim araçlara olan ilgi arttı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Hatırlanacağı üzere devlet bankaları Ekim ayı itibariyle ülkemizde üretilen otomobil ve hafif ticari araçlar için kredi faizlerini 0.49 – 0.69 aralığına çekmişti. Kredi oranları vasıtasıyla yapılan bu kampanya özellikle Kasım ayında yoğun ilgi gördü.

Kasım ayında en çok satan hafif ticari araç markaları listesine baktığımızda, yerli üretimi tercih eden markaların satışlarını arttırdığını görüyoruz. Kampanyaya katılmayan üreticilerin satışları ise genel anlamda geçtiğimiz ayla aynı seviyede.

Dilerseniz geçtiğimiz ayın satış rakamlarına buradan göz atabilirsiniz.

ODD tarafından yayınlanan Kasım ayına baktığımız Ford ve Fiat’ın satışlarını hatırı sayılır seviyelerde arttırdığını görüyoruz. Zaten ülkemizde hafif ticari araç sektörü söz konusu olduğunda bu iki markanın tartışmasız bir liderliği mevcut. İthal araçlara baktığımızda ise Volkswagen’in ipi önde göğüslediğini görüyoruz.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri geçtiğimiz ay en çok satan hafif ticari araç markaları listemiz ile başbaşa bırakalım.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Devlet bankalarının yerli üretim otomobil ve hafif ticari araçlara verdiği düşük faizli kredi kampanyası Aralık‘ sonunda bitecek.

Kasım’da en çok satan hafif ticari araç markaları

FORD

en çok satan hafif ticari araç markaları

Yerli: 3193
İthal: 108
Toplam: 3301