Türkiye’de en çok izlenen animasyon filmleri 2019

animasyı

#İŞBİRLİĞİ

Son yıllarda animasyon filmlerine olan ilgi hayli arttı. Peki ülkemizde de durum bu şekilde mi? İşte Türkiye’de en çok izlenen animasyon filmleri.

Günümüzde bir 10 sene öncesinde animasyon filmlerine, çocuk filmi gözüyle bakılıyordu. Fakat artık, pek çok animasyon filminin her yaştan izleyici kitlesi bulunuyor. En azından dünyanın büyük bir bölümü için bu önermenin doğru olduğunu iddia edebiliriz.

Dünya genelinde en çok izlenen 100 filme baktığımızda bu listedeki yapımların 10 – 15 tanesinin animasyon filmi olduğunu görüyoruz.

Netflix fiyatlarına zam geldi! İşte yeni fiyatlar

Yani dünya genelinde animasyon filmlerine olan ilgi, gün geçtikçe bir tık daha artıyor. Peki ülkemizde durum nasıl? Açık konuşmak gerekirse, animasyon filmlerine ilgi konusunda dünyanın hayli gerisinde kaldığımız söylenebilir.

Türkiye’de gelmiş geçmiş en çok izlenen 100 film arasında yalnızca 4 animasyon filmi yer alıyor. Üstelik bu filmler içerisinde en çok izlenen yapımda Allah’ın Sadık Kulu Barla(!)

Görünen o ki animasyon kültürü konusunda dünyanın hayli gerisinde kalmış durumdayız. Muhtemelen kaliteli animasyonlarla, en çok izlenen 100 film arasına farklı yapımlar girecektir. Fakat mevcut tablonun pek de iç açıcı olmadığını söylemek gerekiyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri ülkemizde en çok izlenen animasyon filmleri listemiz ile başbaba bırakalım.

En çok izlenen animasyon filmleri

Allah’ın Sadık Kulu Barla

Gösterim Tarihi: 2011
Toplam Seyirci: 2.227.113