Tüm dünyada en çok izlenen animasyon filmleri – 2019

animasyon

#İŞBİRLİĞİ

Tüm dünyada bir animasyon çılgınlığı aldı başını gidiyor. Peki tüm dünyada en çok izlenen animasyon filmleri hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Kimilerine göre animasyon filmleri, çizgi film tadında yapımlar olabilir. Hatta bu tarz filmleri “çocuk işi” olarak da görebilirler. Fakat işin iç yüzü pek de öyle değil. Günümüzde animasyon filmleri 7’den 70’e hayli geniş bir kitleye hitap ediyorlar. Ülkemizde bu durum biraz farklı olsa da dünyanın pek çok ülkesinde animasyon filmleri yoğun ilgi görüyor.

Peki gelelim dünya genelinde en çok izlenen animasyon filmlerine. Aslında bu konu hakkında herkesin az çok bir düşüncesi vardır. Çünkü ülkemizde de popüler olan pek çok animasyon filmi, dünya arenasında zirvede yer alıyor.

Şimdiye kadar en çok izlenen animasyon filmi ise, önümüzdeki günlerde devam filmi vizyona girecek olan Frozen. Disney imzası taşıyan bu yapım hayli uzun bir süredir zirvede yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl vizyona giren Incredibles 2 yani İnanılmaz Aile 2 ise Frozen’ı geçmeye çok yaklaşmış fakat bunu başaramamıştı.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri tüm dünyada en çok izlenen animasyon filmleri listemiz ile başbaşa bırakalım. Bu arada Frozen 1. sırada yer aldığı için listemizin direkt olarak 2 numarayla başladığını da belirtelim.

Dünyanın en çok izlenen animasyon filmleri

Incredibles 2

Çıkış Yılı: 2018
Toplam Hasılat: 1.242 milyar dolar