Coronavirüs e-spor organizasyonlarına yarayacak

coronavirüs e-spor

Covid-19 pandemisi dünya çapında büyük bir kriz neden oldu ancak hem kriz döneminde hem de sonrasında e-spor alanında önemli gelişmeler bekleniyor.

Coronavirüs e-spor organizasyonlarının ana akım olmasına neden olabilir mi? Dünya çapında evlerine kapanmak zorunda kalan 1 milyardan fazla insan şimdi bu sorunun gündeme gelmesine neden oldu.

Coronavirüs e-spor oyuncularını yıldız yapacak gibi görünüyor

1 milyar insan belki aylarca evde oturmak zorunda kalacakken, bu insanların evde zaman geçirmesi ve eğlenebilmesi sorunu ortaya çıktı. Pandemi nedeniyle spor müsabakalarının, dizilerin, sinema filmlerinin yeterli olmayacağı anlaşıldı. Kaldı ki tüm bu etkinlikler ve yapımlar da virüs salgını endişesiyle iptal edilmek zorunda kaldı.

Ancak insanların büyük ilgisini çeken e-spor organizasyonlarının canlı yayınlarla ana akım medyaya taşınabilmesi şimdi tartışmaya açıldı.

Mount & Blade II: Bannerlord sistem gereksinimleri ne?

E-spor takımı oyuncularını, merkezi sunuculara bağlanarak, evlerindeki canlı yayın olanaklarıyla katılacaklar. Böylece karantina tedbirleri de ihlal edilmemiş olacak.  Müsabakaların ise ana akım medyada yer alması artık sürpriz olmayacak.

Normal şartlar altında, ana akım medyada yer bulmasa da dev spor salonlarında on binlerce izleyici karşısına düzenlenen bu müsabakalara ilgi çok büyük. Öyle ki bazı müsabakaların, dev basketbol takımlarının maçlarından daha fazla seyirci çektiği biliniyor.

Dünyada video oyunlarına karşı ilginin son 10 yılda hızla artmasıyla artık her evde, sadece çocuklar değil, ebeveynler de günün belli bir bölümünü dijital cihazlar üzerinde video oyunları ile geçirebiliyor.

Eğer Coronavirüs pademisi olmasaıydı, League of Legends North America League Championship Series organizasyonu Dallas’ta 12 bin kişilik bir salonda seyircili olarak düzenlenecektir. Organizasyonun sahipleri şimdi bu müsabakaları, Twitch, YouTube gibi kanallardan veya ana akım TV kanallarında canlı yayınlamak için seçeneklerini görüşüyor. Ayrıca, reklam verenleri, sponsorları araştırıyorlar.

Yarışmacıların evlerinden bile çıkmayacağı bu müsabakalar eğer TV’de yayınlanırsa bu video oyun dünyasında bir devrim olabilir. Yayınar büyük de ilgi görürse, Covid-19 salgınından sonra yeni dünyada artık video oyunları, ana akım medyadaki en popüler spor karşılaşmaları arasına girebilir.

coronavirüs e-spor