Dolar kuruna Merkez Bankası müdahalesi gelmeye devam ediyor: Doların ateşi düşmüyor

Merkez Bankası dolar tahmini

Dolar kuruna Merkez Bankası tarafından düzenli olarak müdahale ediliyor. Ancak bu müdahalelerin pek bir işe yaramadığı görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Dolar kuruna Merkez Bankası tarafından bugüne kadar pek müdahale edilmiyordu. 2014 yılından bu yana dövize doğrudan herhangi bir müdahale gerçekleşmedi. Ancak Merkez Bankası ilk defa 2021 yılında dövize yeniden müdahale etmeye başladı. Doların TL karşısında 14 TL seviyelerine kadar gelmesi büyük panik yaratıyor.

Cumhurbaşkanı tarafından faizlerin indirilmesi ile ilgili yapılan açıklamalar doların yükselmesine neden olmuştu. Hemen ardından Merkez Bankası faiz indirme kararı aldı. Yaklaşık olarak 9,7 TL seviyelerinde olan dolar hızlı bir şekilde 12 TL düzeyine kadar yükseldi. Şimdi ise 14 TL olmaması için büyük bir çaba harcanıyor.

Dolar kuruna Merkez Bankası müdahalesi etki yaratmadı

Merkez Bankası dolara 3. defa doğrudan müdahale etme kararı aldı. Yapılan açıklamada doların hızlı bir şekilde yükselmesi nedeniyle satım yönünde doğrudan müdahale yapıldığı ifade edildi. Ayrıca mevcut fiyat oluşumlarının sağlıksız olduğu söylendi.

Dolar kuruna Merkez Bankası

Merkez Bankası yaklaşık olarak 1 hafta kadar önce dövizin yükselişine doğrudan müdahale etmeye başlamıştı. Şimdilerde bunu daha sık yapmaya gayret gösteriyor. 13,93 TL olan dolar Merkez Bankası tarafından yapılan müdahalelerin ardından 13,86 düzeyine kadar geriledi. Dolar kuruna Merkez müdahalesi ne yazık ki pek yeterli olmuyor.

Büyük bankalar doların nereye kadar yükseleceğini tahmin etti

Önümüzdeki aylarda doların bir miktar daha artacağı tahmin ediliyor. Konu ile ilgili dünya bankaları genellikle aynı görüşe sahip. Peki siz dolar kuru ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.