Türkiye Ethereum ile yakından ilgileniyor

Ethereum

Yapılan bir araştırma son dönemde Ethereum’a olan ilgiyi gözler önüne serdi. Türkiye de Ethereum ile en çok arama yapan ülkeler arasında yer aldı.

Son dönemde ülkemizde kripto paralara olan ilginin arttığı zaten biliniyordu. Fakat bu durum Invezz.com tarafından yapılan araştırmayla bir kez daha gözler önüne serildi. Invezz ETH 4000 doları aştığında yeni bir araştırma yaptı ve en çok yapılan ETH aramalarını sıraladı. Bu sıralamada ABD ilk basamakta yer alırken onu Almanya ve Türkiye takip etti. Listenin tam haline aşağıdan göz atabilirsiniz.

ethereum

Türkiye Ethereum ile yakından ilgileniyor

Araştırmayı yapan Invezz.com editörü konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Ethereum, büyük bir patlama yaptı ve ilk günden itibaren ona ilgi duyan yatırımcılar için hayat değiştiren getiriler verdi.

Bu günlerde, varlıklı yatırımcılardan da yüksek düzeyde ilgi görüyoruz. Bu yatırımcılar hayat birikimlerini nasıl yönetecekleri konusunda daha temkinli ve daha sofistike olma eğilimindedir.

Getirilerini en üst düzeye çıkarmak için profesyonel yatırım tavsiyeleri almak istiyorlar. Dogecoin gibi paraların aksine, gerçek hayattaki kullanımları nedeniyle Ethereum ve diğer büyük ölçekli kripto paralarla ilgileniyorlar.”

Görünen o ki ülkemizde ETH tarafına olan ilgi bir hayli fazla. Malum söz konusu madencilik olduğunda da akla gelen ilk isim Ethereum oluyor. Bu sebepten ötürü ülkemizin 3. sırada yer alması bizleri çok fazla şaşırtmadı.

Bu listede Çin neden yok diye düşünebilirsiniz. Çin’de Google yasak olduğundan ötürü farklı arama uygulamaları kullanılıyor. Dolayısıyla Çin de bu araştırmanın dışında kalmış oluyor.

Kripto para piyasası toparlanıyor mu?