Yetkililerden kripto para uyarısı!

28 aralik bitcoin neden dustu 9 kripto para birimi piyasadan cekildi 1514444389 4829

Çinli yetkililer artan kripto para faaliyetlerine yönelik açık uyarılarda bulundular. Bu Çin yetkilileri tarafından yapılan ilk kripto para uyarısı değil.

Kripto para denilince akla gelen ilk ülkelerden birisi de Çin diyebiliriz. Çünkü Çin’de muazzam bir mining çılgınlığı var. Öyle ki Çin’in bazı bölgelerinde mining yüzünde uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor.

Son dönemde mining aktivitelerinin yanı sıra, kripto para borsalarına olan ilgi de artınca Çin Merkez Bankası’na bağlı olan dernekler tarafından ortak bir bildiri yayınlandı. Bu bildiride şu satırlara yer verildi.

Yetkililerden kripto para uyarısı!

Son günlerde, kripto para fiyatları hızla yükselip düşüyor. Bu kripto para manipülasyonunun yeniden canlandığını gösteriyor.

Bu hareketler insanların mal varlığı güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor ve işleyen mali düzeni de bozuyor. Çin Halk Bankası ve diğer departmanlar tarafından yayınlanan “Bitcoin Risklerinin Önlenmesine İlişkin Bildirim” ve “Token İhracı Finansman Risklerinin Önlenmesine İlişkin Duyuru” tedbirlerini daha ileri düzeyde uygulamak ve kripto para işlem spekülasyonunun tehlikelerini önlemek için; Çin İnternet Finansmanı Derneği, Çin Bankacılık Derneği ile Çin Ödeme ve Takas Derneği ortaklaşa bazı kararlar almıştır.

1- Kripto para birimi, para otoritesi tarafından ihraç edilmeyen, parasal özellikleri olmayan ve piyasada para birimi olarak kullanılmaması gereken ve kullanılamayacak belirli bir sanal emtiadır.

2- Kurumlar ve şirketler kripto para birimleri ile ilgili faaliyette bulunmamalıdır.

3- Kripto para biriminin gerçek değer desteği yoktur ve fiyatların manipüle edilmesi son derece kolaydır. Spekülatif alım satım faaliyetleri, sahte varlık riskleri, iş başarısızlığı riskleri ve yatırım spekülasyon riskleri gibi çoklu risklere sahiptir. Yatırımcılar bu konularda farkındalıklarını geliştirmelidir.

4-Tüm üye birimler, ilgili ulusal düzenleme gerekliliklerini sıkı bir şekilde uygulamalı, sektörün öz disiplin taahhütlerine uymalı ve kripto para birimleriyle ilgili herhangi bir ticari faaliyette bulunmaktan veya bunlara katılmaktan kararlı bir şekilde kaçınmalıdır.

Kripto para piyasası toparlanıyor mu?