Türkiye dolar milyonerleri araştırması panik yarattı

ma1

Türkiye dolar milyonerleri araştırması küresel kapsamlı olarak yapıldı. Bu çalışma ile birlikte tüm dünyada dolar milyonerlerinin davranışları izlendi. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Hem dünyada hem de Türkiye’de dolar milyonerleri sayısı giderek artıyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde bu tür milyonerlerin sayısında çok daha ciddi bir artış var. Krizi adeta fırsata çeviren bu kişiler milyonlarca dolar kazanabiliyor. AfrAsia Bank tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ilginç detaylar ortaya çıktı.

Bu kuruluş dolar milyonerleri sayısından ziyade onların hangi ülkelerden taşındığına bakıyor. Kendi ülkelerinden çıkan milyoner sayısı değerlendirildiğinde en fazla kayıp Çin tarafından yaşanıyor. Sadece 2019 yılında 16 bin Çinli kendi ülkesinden ayrılarak başka ülkelere göç etti.

Türkiye dolar milyonerleri başka ülkelere gidiyor

“Net değeri yüksek birey” olarak açılımı yapılabilecek HNWI, dolar milyonerlerini kapsıyor. Buna göre ülkeler bazında değerlendirildiğinde Hindistan ikinci sırada yer alıyor. 7 bin Hint vatandaşı olan HNWI başka ülkelere göç etti.

Türkiye dolar milyonerleri araştırması

Ayrıca 4.200 Hong Kong vatandaşı ve 2.100 Türkiye vatandaşı ülkesini terk ederek başka bir yere göç etti. Sıralamaya bakıldığında Çin ve Hindistan bu konuda zirvede yer alıyor. Rusya ise hemen onların ardından üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye ise listede beşinci sırada. Ancak işin kötü tarafı nüfusa oranlandığı zaman ortaya çıkıyor.

Pandemi süreci milyoner sayısında ciddi artış sağladı

Çin, nüfusu çok fazla olduğu için dışarıya göç eden milyoner sayısının pek bir önemi olmuyor. Ancak Türkiye gibi nüfusu çok yüksek olmayan ülkeler dolar milyoneri kaybettiğinde daha fazla zarar yaşayabiliyor. Rakamlar genel olarak incelendiğinde sonuçlar kaygı verici.