Pandemi süreci milyoner sayısında ciddi artış sağladı

ma1

Tüm dünyada ve Türkiye’de ciddi etkilere sebep olan pandemi süreci milyoner sayısında artış sağladı. Peki gerçekten de halkın bu kadar fazla milyoner çıkarması nasıl gerçekleşti.

Pandemi süreci milyoner sayısında küresel çapta bir artış sağladı. Mesela sadece Microsoft firması bile yaklaşık olarak yüzde 40 büyüme yaşadı. Amazon, Tesla ve Facebook gibi firmalar ise devasa gelirler elde etti. Bu tür şirketlerin büyük kazançlar elde etmesi anlaşılabilir.

Türkiye’de milyoner sayısının pandemi sürecinde artması ise akıllarda soru işareti yarattı. Gerçekten de milyoner olan kişi sayısında bu kadar artış yaşanması normal bir durum mu? Ülkemizde başarılı girişimler olsa bile yine de bu pek yeterli değil. Yani milyoner sayısını artırabilecek kadar yeterli seviyede olmadığını söylemek mümkün.

Milyoner sayısının artması döviz ile bağlantılı olabilir.

COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana yüzde 35 seviyesinde artış gösteren milyoner sayısı rekor üstüne rekor kırıyor. BDDK tarafından yapılan açıklamalarda 332 bin 94 kişinin milyoner olduğu ifade edildi.

Pandemi sürecinde milyoner

Türkiye’de pandemi süreci 2020 yılının Mart ayında başladı. Tüm Avrupa’da görüldükten sonra Türkiye’de de pandemi sert bir şekilde etkisini ortaya koydu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu pandeminin başlangıcından bu yana milyoner sayısında gözle görülür bir yükseliş yakalandığını ifade etti.

Amazon çalışanları tehdit edildi: Pandeminin ortasında can kaygısı

Türkiye’deki milyonerlerin serveti ise 2 trilyon 99 milyar 361 lira seviyelerine kadar çıktı. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de hiç şüphesiz dövizdeki sert ataklar. Bir dönem 2,4 TL olan dolar şimdilerde 9 TL’ye doğru hızlı adımlarla ilerliyor. Milyoner sayısının bununla da bağlantılı olduğu söylenebilir. Peki sizce ne oldu da milyoner sayısı bu kadar fazla arttı?