Turkcell internet paylaşımı için ekstra ücret istiyor

Turkcell internet paylaşımı

Telefonunuzdaki interneti paylaşmak için artık ücret ödeyeceksiniz. Turkcell ayda 2 GB internet paylaşımı için geçerli olan paketini bugün açıkladı. Kişisel erişim noktasının 2 GB’ını kullanmak ayda 9 TL olacak.

Uzun bir süredir telefondaki interneti paylaşmanın ücretli olacağı söyleniyordu. Dedikodudur olmaz öyle şey dediğimiz bu olay bugün başımıza geldi. Turkcell, telefondaki hücresel veri internetini paylaşmak için müşterilerinden ücret talep etmeye başladı. Turkcell’in açıklamasına göre; internet paylaşımı için ayda 9 TL ödemeniz gerekiyor.

İnternet paylaşımı artık parayla!

Hotspot 2 GB Paketi olarak geçen bu paketi eğer yıllık alırsanız 9 TL aylık almak isterseniz ise 19 TL ödemeniz gerekiyor. Bu paketi satın aldığınızda ise veri paylaşımınız sınırsız olmuyor. Tarifenin adından da anlayacağınız gibi hücresel verinin aylık 2 GB’ını paylaşabiliyorsunuz.

internet paylaşımı

Turkcell’den sonra bu tip tarifelere; Türk Telekom ve Vodafone‘un da geçmesi bekleniyor. Öğrendiğimiz bilgilere göre bu kararı üç operatör toplanıp vermiş. Aşağıdan Hotspot 2 GB Paketi’nin detaylarına ulaşabilirsiniz.

  • Ücretlendirme periyodu 1 kb’tır.
  • Paket içeriği tüketildikten sonra, hotspot kullanımları kendi tarifeniz üzerinden devam eder. Başka bir internet paketiniz veya yararlandığınız farklı bir kampanya yoksa hotspot internet kullanım hızınız 1 kbps’ye düşürülecektir. Aşım ücreti uygulanmaz.
  • Paketten tüm bireysel faturalı müşteriler yararlanabilir.
  • İşletim sistemi Windows Mobile olan akıllı telefonlarda kullanılamamaktadır.
  • Kampanyadan sadece bireysel faturalı ses hatları faydalanabilir.
  • Hotspot paketi kapsamında saptanamayan veri kullanımları paket dışı olarak ücretlendirilebilir.

Güncelleme: Turkcell’in Hotspot 2 GB Paketi’nin daha önceden yer aldığını öğrendik. Ancak bu tarifenin aynısı 2019 yılında geçerli olacak.

Turkcell uçan baz istasyonu Dronecell ile karşımızda!