Türk Telekom internet paylaşımı için ücret alacak mı? İşte resmi açıklama!

Turkcell internet paylaşımı

Vodafone ve Turkcell’in ardından bugün de Türk Telekom cephesinden hotspot açıklaması geldi. Peki, Türk Telekom internet paylaşımı için müşterilerinden ücret talep edecek mi? İşte Türk Telekom’dan gelen o açıklama!

Türkiye’de teknoloji gündemi hiçbir neden yokken durduk yere internet paylaşımı/hotspot için ücret alınacağı söylentileri ile çalkalanmıştı. Bu uygulamaya ilk etapta Turkcell’in geçeceği söylenmiş daha sonra tüm operatörlerin ortak kararı olabilire çevrilmişti. Neyse ki korkulan olmadı ve önce Vodafone sonra da Turkcell cephesi konuyla ilgili açıklama yapıp yüreklere su serpmişti.

Vodafone internet paylaşımı için ücret almayacak!

Turkcell internet paylaşımı için açıklama yaptı!

Bugün ise Türk Telekom cephesinden bir açıklama geldi. Türk Telekom yaptığı açıklama ile internet paylaşımı/hotspot/kişisel erişim noktası özelliği için müşterilerinden ücret almayacağını açıkladı. Türk Telekom’un resmi açıklamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom internet paylaşımı için ücret almayacak!

Akıllı cep telefonlarında bulunan ve ‘hotspot’ olarak adlandırılan ‘Kişisel Erişim Noktası’ özelliğinin kullanımına 1 Ocak 2019’dan itibaren ücret getirileceği tartışmaları üzerine abonelerimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Türk Telekom, müşterilerinin kendi mobil internet paketlerini dizüstü bilgisayar, tablet gibi farklı cihazlarla “Kişisel Erişim Noktası/ Hotspot” özelliğini kullanarak farklı cihazlarla paylaşmalarından herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Ayrıca Türk Telekom’un, herhangi bir Wi-Fi (kablosuz internet) ağına erişimin olmadığı durumlarda kullanıcıların cep telefonları vasıtasıyla ‘hotspot’ özelliğini kullanarak aygıtlarını internete bağlayabilmelerinde herhangi bir aygıt sayısı sınırlaması da bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

Türk Telekom internet paylaşımı