Tumblr da paralı oluyor! İşte detaylar

Tumblr da paralı oluyor! İşte detaylar

Sosyal medya platformları içerik üreticilerini platformlarında tutmak için birbirinden farklı para kazanma seçenekleri sunuyorlar. Şimdi buna Tumblr da dahil oldu. Platform sonunda yazarlarına işlerinden para kazanmanın bir yolunu sunuyor: abonelik ücret.

14 yıllık blog platformu, yazarların gönderilerinden para kazanmalarını sağlayacak bir özellik sunuyor. Post Plus adı verilen özellik, ilk olarak ABD’de sunuldu. İçerik oluşturucuların ayda 3,99 ABD doları, 5,99 ABD doları veya 9,99 ABD doları abonelik sunmasına olanak tanıyacak ve bu da okuyucuların yalnızca aboneler için belirlemeye karar verdikleri gönderilere erişmesini sağlayacak. Şimdilik, özellik yalnızca belirli içerik oluşturucular için “sınırlı bir beta” sürümünde mevcut. Test sürümünde hiç bir problem yaşanmaması durumunda özellik geniş bir kullanıma yayılacaktır. Facebook da bu alandaki suları test etmeye başlıyor ve Bülten adlı bir abonelik bülteni özelliğini başlatıyor.

Tumblr da paralı oluyor! İşte detaylar

Tumblr hala büyük bir ağ olsa da, platform git gide kullanıcı kaybediyor. Tumblr’ın basın bilgileri sayfasına göre, günlük gönderi sayısı 11.3 milyona düştü. Tumblr, mobile geçiş sırasında zorlandı ve daha sonra 2013’te Yahoo ve 2017’de Verizon tarafından satın alındıktan sonra duraksama dönemi yaşadı. Ardından Automattic, 2019’da Tumblr’ı satın aldı, ancak o zamandan beri hizmetle pek bir şey yapmadı. Platform şimdi kendinden emin adımlarla sektöre geri dönmeye çalışıyor. Kullanıcılarının çoğun Z kuşağının oluşturduğu Tumblr, genç kullanıcılar tarafından kullanılmaya hala devam ediyor.

Kripto paralarla cep telefonu almak çok kolaylaşacak: Ödeme sistemlerinde yeni devrim