Kripto paralarla cep telefonu almak çok kolaylaşacak: Ödeme sistemlerinde yeni devrim

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Kripto paralarla cep telefonu almak sanıldığından çok daha kolay olacak gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde kripto paraların alışverişte kullanılmasının önemi büyük oranda anlaşıldı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Kripto para birimleri ne yazık ki küresel çapta aynı değeri görmüyor. El Salvador gibi ülkeler onu resmi para birimi haline getirecek kadar çok desteklerken kimi ülkeler alışverişte kullanılmasına yasak getiriyor. Mesela Türkiye’de geçtiğimiz aylarda kripto paralar üzerinden ödeme yapmak yasaklı hale gelmişti.

Mastercard böyle bir ortamda çok tartışılacak kararlar almaya devam ediyor. Şirket kripto para ile ödeme işlemleri için Circle gibi şirketle görüşmeye devam ediyor. Bu görüşmeler sonucunda kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılması sağlanmak isteniyor. Sonunda Mastercard bu konuda başarılı oldu.

Kripto paralarla cep telefonu almak bakın nasıl kolaylık sağlayacak

Dijitalleşmenin her alanda hissedildiği günümüz dünyasında Mastercard durumun farkına vardı. Bu nedenle banka ve kredi kartı ile ödeme yöntemlerini kripto paralar için geçerli hale getirdi. Böylece cep telefonu aldığınızda veya market alışverişi yaptığınızda kripto paraları kullanmak mümkün olacak.

Kripto paralarla cep telefonu almak

USDC kripto dolar olarak biliniyor ve bu para birimi sıklıkla kullanılacak. Alışverişlerde kripto paralar bu stabil dolar cinsine çevrilecek. Böylece ödeme aslında dolar üzerinden yapılmış olacak. Kripto paraların dijital değerleri çok hızlı bir şekilde değiştiği için böyle bir önlem alındı.

Samsung ve Mastercard parmak izli bir ödeme kartı üzerinde çalışıyor

Mastercard’ın dijital varlıklardan sorumlu başkan yardımcısı Raj Dhamodharan, herkesin bu tür projelere destek vermesi gerektiğini düşünüyor. Mastercard eğer hızlı ve sorunsuz bir şekilde bunu başarırsa önümüzdeki günlerde kripto paralarla her alanda ödeme yapılabilecek. Peki sizce Bitcoin ve diğer kripto paralarla ödeme yapılması neleri değiştirebilir?