TÜİK Yaşam Memnuniyeti Anketi için sonuçları açıkladı

tuik

Türkiye İstatistik Kurumu ya da daha yaygın olarak bilinen ismiyle TÜİK Yaşam Memnuniyeti Anketi için merakla beklenen sonuçları açıkladı. İşte detaylar.

Türkiye İstatistik Kurumu her yıl olduğu gibi 2020’ye dair mutluluk anketinin verilerini kamuoyu ile paylaştı. TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’de 2020 yılında mutsuzların sayısı artarken, mutlu olanların sayısı ise düştü. Fikrini tam olarak ifade edemeyip, ne mutlu, ne mutsuzum diyenlerin sayısında da artış gerçekleşti.

2003 yılından günümüze kadar yapılan ankette 2011 yılında zirve görünmüştü. 2011 yılında ankete katılan 100 kişiden 62’si mutlu olduğunu ifade etmişti.

TÜİK Yaşam Memnuniyeti Anketi için sonuçları açıkladı

2020 yılına gelindiğinde ise hayatından memnun olanların, başka bir ifade ile mutlu olanların sayısı yüzde 48.2’ye kadar düştü. Ne mutlu ne mutsuzum diyenler ise yüzde 37.3’e yükseldi. Kendisini mutsuz olarak ifade eden kitle ise yüzde 14,5 oldu. Son yıllara baktığımızda bu oranın en yüksek seviyeye ulaştığını görüyoruz.

Ayrıca aynı araştırma ile kadınların erkeklerden daha mutlu olduğu da anlaşıldı. Ankete katılan kadınların yüzde 53.1’i kendisini mutlu olarak tanımlarken, erkeklerde ise bu oran yüzde 43.2.

Genele baktığımızda 2020’de yaşanan ekonomik sıkıntıdan ötürü mutsuz olanların sayısında önemli bir artış yaşanmış olabilir. Elbette farklı nedenler de olabilir. Tabi ki bir de kendisini ne mutlu, ne de mutsuz olarak tanımlayanlar var. Bunların da fikirleri tarafında başka düşünceleri olabilir.

Yazılımcılar işte şimdi yandılar