Yazılımcı olanlar işte şimdi yandılar!

Bu zararlı yazılım Rusya

Bir süredir YouTube üzerinden para kazananların peşinde olan Maliye şimdi de radarına yazılımcı olarak görev yapanları dahil etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Günümüzde freelance olarak adlandırılan pek çok iş mevcut. Normal şartlarda yapılan her iş için devlete bir miktar vergi ödemek gerekiyor. Fakat freelance olarak tanımlanan bu işlerde vergi ve benzeri konular pek de önemsenmiyor.

Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı bir süredir YouTube üzerinden gelir elde edip vergi vermeyenlerin peşine düşmüştü. Hatta bu kişilere hatırı sayılır meblağlarda vergi çıkartıldı.

Şimdi ise Maliye Bakanlığı’nın radarında yeni bir iş grubu var. Yazılımcılar.

Yazılımcı olanlar işte şimdi yandılar!

Sektörle az çok alakalı olanların da bildiği üzere yazılım tarafında çalışanların pek çoğu freelance işler yapıyorlar. Örneğin bir site kuracaksınız ya da sitenizle ilgili bir çalışma yapacaksınız diyelim. Freelance hizmet veren birisiyle anlaşıp işinizi o kişiye yaptırabiliyorsunuz.

Burada kurumsal şirketlere nazaran çok daha az fiyata aynı işi yaptırmanız mümkün oluyor. Çünkü karşınızdaki yazılımcı verdiği hizmet için herhangi bir fatura kesmiyor. Ya da vergi ödemiyor. Bu yüzden de kurumsal olarak çalışan kişi ya da şirketlere göre daha düşük fiyatlar talep ediyor.

Maliye Bakanlığı önümüzdeki süreçte bu tarz işler yapan yazılımcılara geri dönük vergi borçları çıkarmayı planlıyor. Sistemin nasıl işleyeceği ise şimdilik merak konusu. Bekleyip göreceğiz.

Android 12 için bazı özellikler ortaya çıktı!