En genç nüfuslu ülke bakın hangisi oldu

Türkiye en mutsuz ülkeler

Avrupa İstatistik Ofisi ve Türkiye İstatistik Kurumu “en genç nüfuslu ülke” araştırması yaptı. Sonuçlar biraz şaşırtıcı olabilir.

Avrupa’da son zamanlarda en genç nüfuslu ülke tartışması yapılıyordu. Bunun en önemli nedeni Avrupa’nın sürekli olarak yaşlanmasıydı. Şimdi ise yapılan araştırmalar aslında biraz umut olduğunu gösteriyor. Sonuçlara göre Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkeler, en az genç nüfusa sahip.

Genç nüfusun az olması beraberinde oldukça kapsamlı problemleri getirebiliyor. Güney Kıbrıs, İrlanda ve Danimarka ise en üstlerdeki yerini aldı. Bu ülkelerde varolan refah seviyesi nedeniyle gençler başka ülkelere göç etmiyor.

Türkiye sıralamada yine kendisini gösterdi

Bulgaristan’da 7.000.039 kişi yaşamasına rağmen genç sayısı sadece 623.291 sayısında kaldı. Türkiye’nin nüfusu 83.154.997 kişi olmakla beraber genç sayısı 12.955.672 civarlarında. Bu rakam Avrupa ile kıyaslandığında son derece yüksek.

en genç nüfuslu ülke

Araştırma ile alakalı önemli bir detayı belirtmek gerekiyor. Yapılan bu listede 15-24 yaş aralığındaki gençler değerlendirildi. Bu gruptakilerin işgünün devamı olduğu biliniyor. Toplam nüfusu 875.899 olan G.Kıbrıs, toplam 112.151 genç bireye sahip. Bu rakam da oldukça yüksek. Türkiye’nin hemen ardında G.Kıbrıs ikinci oldu.

Toplam nüfusu 5.806.081 olan Danimarka 733.405 genç bireye sahip. İrlanda ve Hollanda ise Danimarka’dan sonra en fazla genç bulunan diğer ülkeler oldu. Sizce Türkiye, gençlerini yeteri kadar iyi değerlendirebiliyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.