TSMC yeni bir rekora imzasını attı

Apple tedarikçisi TSMC, akıllı telefonlara olan talebin yavaşladığına inanıyor

Silikon işlemcilere yönelik küresel talep artmaya devam ederken, TSMC (akıllı telefonlarımızda, akıllı arabalarımızda ve günümüzün bilgisayarlarında bulunan yonga setlerinin üretiminin %50’den fazlasını oluşturan dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi) tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı.

TSMC, şirketin Nisan 2022’de 5.81 milyar USD satış rakamı yakaladığını belirten bir medya bildirisi yayınladı ve şirket için yeni bir rekor kırılmış oldu. TSMC’nin önceki rekor kazancı, şirketin bu yılın Ocak ayında elde ettiği 172.18 milyar NTD (5.78 milyar USD) idi. Mart 2022 ile karşılaştırıldığında, TSMC Nisan 2022 kazançları yüzde 0,3 arttı ve Nisan 2021’e kıyasla şirketin kazançları yüzde 55 arttı. 

Ocak-Nisan 2022 arasında ise şirket, geçen yıla göre yüzde 40,1 artışla ilk 4 ayda 663,64 milyar NTD (22,29 milyar USD) toplam konsolide satış kazancı elde etti.

TSMC

Şirketin geleceğine ilişkin olarak TSMC, yaptığı açıklamada, 2022’nin ikinci çeyreğinde konsolide satışlardan 17,6 milyar ila 18,2 milyar USD kazanacağını ve medyan satış tahminlerine göre şirketin çeyrek bazında büyümesinin 3,7 milyar ABD Doları’na ulaşacağını öngördü. yüzde 1,9.

TSMC’nin ikinci çeyrek satış tahminine göre, endüstri analistleri, çip üreticisinin ortalama konsolide satışlarda Mayıs için 162.7 milyar NTD ve Haziran için 175,8 milyar NTD gelir elde etmesinin beklendiğini söyledi.

TSMC

Bu nedenle analistler, şirketin Nisan’dan sonraki iki ay için yeni bir yüksek satış daha rapor etme olasılığını dışlamadıklarını iddia ediyorlar. TSMC kazançları, 2022’de teknolojik cihazlara yönelik güçlü küresel talep nedeniyle olumlu bir trendde kaldı ve şirket, satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 25 ila yüzde 29 artmasını bekliyor. Apple Silicon ve otomotiv elektroniği gibi HPC (yüksek işlemli bilgi işlem) cihazlarını, beklenen satış büyümesinin iki ayağı olarak gösterdi.

Ve şu anda Tayvan’da giderek artan ciddi COVID salgınına rağmen, yonga üreticisi ayrıca üretim kapasitesinin 2022 boyunca tam olarak kullanılmaya devam edeceğini öngörüyor.

Google, AI destekli AR Gözlükleri için çalışıyor