Netflix yeni yapımı ile ortalığı karıştırdı

Netflix yeni yapımı ile ortalığı karıştırdı

Netflix son dönemlerde eleştirilen çok fazla içerikle gündeme geldi. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. İşte tüm detaylar.

Netflix’in beğenilen yeni bilimkurgu destanı 3 Body Problem, Çin’deki izleyicilerden tepkiler alırken, açılış sahnesi ABD’deki bazı muhafazakarlar tarafından övgüyle karşılandı. Liu Cixin’in 2008 yılındaki Hugo Ödüllü romanının büyük bütçeli uyarlaması, insanlığın uzaylı istilasına hazırlanmasının öyküsünü anlatıyor. Gösterinin açılışı 1966’da geçiyor ve Pekin’deki bir üniversitede bir fizik profesörünün, alaycı bir kalabalığın önünde hükümetin inançlarına uymayı reddettiği için Kızıl Muhafızlar tarafından acımasızca dövüldüğü Çin Kültür Devrimi mücadelesini anlatıyor. Çin Komünist Partisi, Kültür Devrimi’ni ve onun zulmünü tarihten ve popüler kültürden silmeye çalışmakla suçlandı.

Netflix yeni yapımı ile ortalığı karıştırdı

Sahne, Çin’de sosyal medyada güçlü tepkiler aldı. Dizi zaten ülkede yasak ancak bazı kişiler diziyi yasadışı bir şekilde izlemenin yollarını buluyor. ABD’deki bazı muhafazakarlar da aynı şekilde sahneye odaklandı ancak onlar açılış sahnesini beğendiler, ahtta nadir Hollywood örneği olduğunu iddia ediyorlar.

Reuters’e göre Çin’de gösteri, resmi olarak erişilebilir olmamasına rağmen Cuma günü sosyal medyada trend oldu. Weibo’daki bir kullanıcı “İlk sahne ağzımı açık bıraktı” diye yazdı. “Bunu öngörmüş olmama rağmen bu manzara beni yine de şaşırttı.” CNN’e göre Netflix dizisi Çin’de “milliyetçi öfkeyi” ateşledi ve bazıları, Hollywood’un kasıtlı olarak ülkeyi kötü göstermeye çalıştığı “Kızıl Muhafız”  tasvirlerini suçladı.

Turkcell , 2023 Yılında Da İstikrarlı Ve Güçlü Büyümesini Sürdürdü