Epic Games çalışan kapasitesini genişletiyor

Epic Games çalışan kapasitesini genişletiyor

Popüler oyun Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, bu hafta sonu koşullu çalışanlarının çoğunu tam zamanlı pozisyonlara geçireceğini doğruladı. Şirket, çalışan kapasitesini genişletecek. İşte detaylar.

Haber, The Verge’in yayınladığı bir raporun ardından geldi. Epic Games sözcüsü Elka Looks, şirketin çalışan kapasitesini genişletmeyi hedeflediğini duyurdu. Epic’in tam zamanlı olarak işe almayı düşündüğü çalışanları şu anda kalite güvence testçileri olarak hizmet ediyor. Epic, bu kişileri doğrudan işe alacak ve şirketin her türlü imkanından yararlanmalarını sağlayacak.

Epic Games çalışan kapasitesini genişletiyor

Look ayrıca şirketin “kısa vadeli ihtiyaçları” karşılamak için koşullu işçileri işe alacağını da ekledi. The Verge’in yayınladığı notta Epic’in tam zamanlı istihdam teklifini bir süredir düşündüğü iddia edildi. Ancak bazı işçileri için ise koşullu çalışma yöntemi devam ettirilecek. Şirket, “Hem işçinin hem de Epic’in koşullu işçi statüsünü sürdürmesinin mantıklı olduğu birkaç istisna var” dedi.

Epic’in QA test uzmanlarının çoğunu tam zamanlı çalışanlara dönüştürme kararı işçilerin sendikalaşmak için uğraştığı bir dönemde geldi. Aralık ayında, stüdyo bir düzine QA testçisini işten çıkardı. Bu da, hem tam zamanlı çalışanları hem de yarı zamanları çalışanları içeren bir greve yol açtı. Geçen ay, bu işçiler Amerika İletişim İşçileri ile sendikalaşacaklarını söylediler. Ardından şirket böyle bir karara imza attı. Dolayısıyla bu kararın şimdi gelişi bir tesadüf eseri diyemeyiz.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’nun özellikleri netleşmeye başladı