Mercedes hibrid CLA ve GLA modellerini tanıttı

mercedes hibrid

Alman otomotiv devi Mercedes hibrid CLA ve GLA modellerini tanıtarak elektrikli otomobil pazarındaki yerini güçlendirdi. 

Mercedes hibrid modelleri CLA Coupe, CLA Shooting Brake, GLA crossover SUV olacak. 75 kW elektrik motoruna sahip 218 HP gücündeki araçlarda ayrıca sürüşe destek olması için dört silindirli gaz motoru bulunuyor. Bu da teorik olarak, sıfır emisyon yaratan bir sürüş deneyimi sağlıyor.

Mercedes hibrid hamlesiyle modellerini dönüştürecek

Araçlar yaklaşık 70 km menzil boyunca elektrikli motorunu kullanıyorlar. Bu menzil de, istatistiklere göre, şehir içinde yaşayan insanların günlük ihtiyaçlarını karşılıyor. Evinden işine, işinden evine veya şehir içindeki hedeflerine ulaşan araç sahipleri, araçlarını yeniden şarja bırakabiliyor. Diğer bir deyişle, araçlar şehir dışına, çevre yoluna veya uzun yolculuğa çıkmadığı sürece benzin/gaz yakmak zorunda kalmıyor.

WhatsApp Web nasıl kullanılır?

100 km/s hızına 6.6 saniyede çıkabilen araçların, performans konusunda da iddialı olduğu anlaşılıyor. Ayrıca, aracın taşıdığı yükün de elektrik motorundaki performansa etkisi minimum seviyede tutulmuş. Yani şehir içinde çok sayda yolcu veya görece ağır yük taşımak da mümkün olabiliyor.

Mercedes‘in yeni modelleri, Avrupa pazarı için sonbaharda piyasaya çıkacak. Fiyat açısından ise Mercedes’in diğer “lüks” modellerine oranla daha “uygun” bir fiyat etiketine sahip olacaklar.  Bu modellerin benzinli modellerinin Avrupa’da 41 bin dolar seviyesinde satıldığını hatırlamak gerekiyor.

Peki sizce Mercedes bu “uygun” fiyatlı, lüks elektrikli otomobilleriye, Tesla ile rekabetinde yeniden üstünlük sağlayabilir mi? Sadece elektrikli ve lüks otomobiller üreten ABD’li Tesla, kısa süre önce dünyanın en değerli ikinci otomobil şirketi konumuna yükslerek, Japon Toyota hariç herkesi geride bırakmıştı.

mercedes hibrid