Bentley açıkladı! En geç 2025’te hepsi elektrikli olacak!

Bentley

İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley, önümüzdeki 5 yıl içinde markanın ürün portföyünde yer alan tüm modeller için birer melez hibrid ve yüzde yüz elektrikli versiyonun geleceğini açıkladı.

Tüm dünyada ürettiği ultra-lüks el yapımı otomobilleri ile bilinen İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley de elektrikli otomobiller kervanına katıldı. Ferrari‘den sonra yakın gelecek için tüm modellerinde hibridizasyon ve elektrifikasyona onay veren lüks otomobil üreticilerinden ilki olan Bentley; Avrupa’nın CO2 ile mücadelesine ultra-lüks sınıftan katılacağını açıkladı.

Bentley ürün gamını hibrid ve elektrikliler yönünde genişletmeyi vaat ediyor!

İngiliz şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada önümüzdeki 5 yıl içinde her bir Bentley modelinin hibrid ve elektrikli versiyonlara sahip olacağını doğruladı ve bu kapsamda 2023 ve 2025 hedeflerini açıkladı.

İlk etapta yani 2023 yılına kadar ürün portföyünde yer alan her bir model için bir şarj edilebilir hibrid (plug-in hybrid) versiyonun geleceği sözünü veren şirket; ilk %100 elektrikli Bentley modelinin 2025‘te yola çıkacağı müjdesini ise şimdiden verdi. Şirket, bu modelin hangisi olduğu hakkında herhangi bir şey söylemedi. Bununla birlikte, markanın ilk %100 elektrikli modeli için “İlk elektrikli 2025 yılında güneşi görecek; ancak bu henüz daha bir başlangıç” şeklinde iddialı ifadeleri rekabetçi olması bakımından bizlere bu modelin markanın ultra-lüks SUV’u Bentayga olacağı sezgisini uyandırdı.

2020 Bentley Continental GT yeni V8 motoru ile ortaya çıktı!

Çünkü Bentayga zaten halihazırda 3.0 L V6 benzinli motora ek bir elektrik motor ile geliyor. Üstelik kullanıcılara sağladığı 443 beygir ve 700 nM doyurucu tork gücü ile de ultra-lüks sevenler için temiz bir tercih sebebi. Bu nedenle ilk etapta bu modelin %100 elektrikli versiyonunu çıkarmak onu Avrupa’da çok daha prestijli ve popüler yapacaktır diye düşünüyoruz.

Öte yandan, aslında biz daha çok markanın Volkswagen Group üretimi 6.0 L W12 ve 4.0 L V8 benzinli motorları kullanan Bentley Continental GT ve Bentley Continental Flying Spur modellerinin geleceğini merak ediyoruz. Acaba bu iki popüler model için gelecek hibrid ve tam elektrikli motor seçenekleri mevcut geleneksel içten yanmalı modellerle birlikte mi satılacak? Yoksa bunlar tamamen W12 ve V8’lerin yerini mi alacak? Tüm bu soruların cevaplarını ancak 2025 alacağız; çünkü Bentley bu konuda hiç ama hiç renk vermiyor.

Bentley