Tokyo Olimpiyatları bitti! Kaç madalya kazandık?

Tokyo Olimpiyatları bitti! Kaç madalya kazandık?

Koronavirüs sebebiyle bir yıl ertelenen Tokyo Olimpiyatları beş yıl aradan sonra bu sene Tokyo’da gerçekleşti. 22 Temmuz günü büyük bir törenle başlayan olimpiyatlar 8 Temmuz Pazar günü kapanış töreniyle son buldu. Peki ülkemiz kaç ödül kazandı? İşte detaylar.

Ülkemiz bu sene olimpiyatlarda 13 madalya kazanarak bir rekor kırdı. Türkiye 2 altın madalya, 2 gümüş madalya ve 9 bronz madalya kazandı. Böylece Tokyo Olimpiyatları oyunları ülkemize toplamda 13 madalya kazandırdı. Ülkemiz en çok madalya kazanan ülkeler arasında 35. sırada yer aldı. Altın madalyayı ülkemize kazandıran sporcularımız Okçuluk dalında Mete Gazoz ve boks dalında Busenaz Sürmeneli oldu.

Tokyo Olimpiyatları bitti! Kaç madalya kazandık?

Ülkemizin yangınlarla boğuştuğu son dönemlerde mutlu haberler almamızı sağlayan sporcularımız büyük bir sevinçle karşılandı. Tokyo Olimpiyatları 2 altın madalya kazandırırken bronz ve gümüş madalyalar da geldi. Gümüş madalya dalında ise yine boks dalında Buse Naz Çakıroğlu ve Karate dalında Eray Şamdan oldu. Bronz madalyada ise isimler daha fazla. Artistik Jimnastik dalında Ferhat Arıcan, tekvandoda Hakan Reçber, yine tekvando dalında Hatice Kübra İlgün, güreş dalında Rıza Karaalp, yine güreşte Yasemin Adar ödül kazandı. Taha Akgül tekrar güreş dalında bronz madalya kazandırırken kata dalında Ali Sofuoğlu, ve karatede Merve Çoban ile Uğur Aktaş ülkemize bronz madalya getirdi. Bu sene Olimpiyatlar ülkemiz açısından oldukça verimli geçti diyebiliriz. En çok ödül alan ülke ise 113 ödülle ABD oldu.

Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı