Tokyo 2020 olimpiyat madalyaları elektronik cihaz geri dönüşümü ile yapılacak

tokyo 2020 olymppp

2020 Olimpiyatlarını düzenleyecek ülke olan Japonya bu anlamda bir ilki gerçekleştiriyor. Olimpiyat oyunlarında verilecek tüm madalyalar elektronik cihazların geri dönüşümü ile üretilecek.

Günlük yaşamda artık en önemli koltuğa sahip olan elektronik cihazlar içlerinde belirli miktarlarda değerli madenleri barındırıyor. Bu oranlar oldukça az olsa da toplama bakıldığında oldukça iyi bir kazanç ortaya çıkıyor. Japonya bu değerin farkına varmış gözüküyor ki olimpiyatlarda verilecek madalyaları bu geri dönüşümlerden üretecek.

Toplam olarak 5000 madalya hazırlanacak olimpiyat oyunlarında  2 ton civarında altın, gümüş ve bronz madeni ihtiyacı belirlenmiş durumda. Bunları elde etmek için ise 8 ton metal ayrıştırılma işleminde geçmesi gerekli.

Olimpiyat ev sahibi Japonya Nisan ayı itibariyle elektronik atkları toplama işlemine başlangıç verecek. Bu doğrultuda  ülke genelinde sokaklara ve ofislere elektronik cihaz atıkları için özel konteynerler bulundurulacak. Süreç doğrultusunda halkın elektronik atıklarını konteynırlar içinde toplanması için teşvik başlatılacak.

Bu projenin en önemli tarafı ise çevreye duyarlılığı ile çevre kirlenmesininde önüne geçilecek olması.

Apple, Hindistan içinde iPhone üretimine başlayacak