Tokyo Olimpiyatlar stadyumunun tasarımı belli oldu

tokyo Olimpiyatlar

Tokyo Olimpiyatlar da, 2020 yaz olimpiyatlarında kullanılacak olan stadyumun nihai tasarımına karar verildi.

Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere Japonlar Tokyo Olimpiyatlar için  görece sempatik ve sade bir çizgiye sahip olan bir tasarımı tercih ettiler. Japon mimar Kengo Kuma’nın imzasını taşıyan yapı yaklaşık 149 milyar yen’e (3,6 milyar lira) mal olacak.

Daha önce yapılan oylamayı kazanan ünlü mimar Zaha Hadid’in uzay filmlerinden çıkmış gibi duran tasarımının aksine nihai olarak üzerinde anlaşılan bu tasarım daha mütevazi çizgilere sahip. Zira Hadid’in tasarımının Japonya’ya 5,8 milyar liraya mal olacağını da düşünürsek aradaki bu farklı daha iyi anlayabiliriz.

Yukarıdaki fotoğraftada bir planı görülebilen ve yaklaşık 149 milyar yen’e (3,6 milyar lira) mal olacak Tokyo Olimpiyatlar için yeni stadyum Japon mimar Kengo Kuma’nın imzasını taşıyor. Tokyo’daki yeni olimpiyat stadı için daha önce yapılan oylamayı kazanan ünlü mimar Zaha Hadid’in bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran tasarımının aksine üzerinde anlaşılan Kuma’nın bu tasarımı çok daha sade bir çizgiye sahip. Hadid’in tasarımının Japonya’ya maliyetinin 5,8 milyar lira olacağı da düşünülürse aradaki fark daha iyi görülebilir.

Çelik ve ahşap malzemenin kullanılacağı stadyumun ana gövdesi zemine gömülü olacak. Bu da 50 metre yüksekliğinde olması planlanan yeni yapının bir önceki stadyuma göre 18 metre daha kısa olmasına neden olacak. Yapının cephesi de çeşitki bitkilerle kamufle edilebilecek. Japonya başbakanı da bu tasarımın tercih edilmesinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Stadyum, temel ilkeler, inşa süreci ve maliyet gibi başlıklar açısından kriterlerimizi karşılayan harika bir plan.”

Yeni Windows 10 Mobile’lı telefonların özellikleri sızdı!