Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı

Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı

Jeff Bezos artık dünyanın en zengin adamı değil. Ünlü iş adamı şimdi en üst sırayı lüks iş adamı LVMH’nin başkanı Bernard Arnault’a kaptırdı. İşte detaylar.

Business Insiderın haberine göre, Bay Arnault, Perşembe günü 196 milyar dolar değerine yükseldi. Salgının hızla değişen doğasına rağmen, firmanın hisse senedi fiyatı yıl başından bu yana yüzde 30’dan fazla arttı. Ardından 2021’in ilk yarısında satış ve kar rekorları kırdı. Toplam piyasa değeri 416 dolar civarında olan LVMH, ikinci çeyrekte pandemi öncesi seviyelere göre yüzde 14 artışla 17,4 milyar dolar gelire ulaştı. Öte yandan Amazon’un yakın zamanda açıkladığı kazanç düşüşü, tahminlerin 2 milyar dolar altında. Bay Bezos’un net değerinin bir günde yaklaşık 14 milyar dolar düşmesine rağmen, Jeff Bezos hala Dünya’nın önde gelen zenginlerinden.

Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı

Pandemi, dünyanın çoğu için felaket olsa da, bazı zenginler için patlama yaşanmasına sebebiyet verdi. Bu arada, geçen yılın Haziran ve Kasım ayları arasında ABD’de 8 milyon insan yoksulluk sınırının altına düştü. Bu açıdan bakarsak pandemi farklı kesimleri farklı etkiledi diyebiliriz. Oxfam International’ın yönetici direktörü Gabriela Bucher Ocak ayında, “Pandemi sürecinde ekonomiler, pandemiyi lüks içinde atlatan zengin bir seçkin kesime olanak tanırken pandeminin ön saflarında yer alan tezgahtarlar, sağlık çalışanları ve market satıcıları faturaları ödemek ve masaya yiyecek koymak için mücadele ediyor. ” ifadelerini kullandı. ABD’de zenginlerin vergi gelirlerini artırmaya yönelik mütevazı girişimler bile başarısız oldu.

Spotify iOS kullanıcılarına kötü haber! Bu yazılım desteklenmeyecek