Togg gerçekte ne kadar hızlı?

Elektrikli araçlarda ÖTV

Uzun bir süre ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri olduktan sonra, sessizliğe gömülen TOGG, yine adından bahsettirecek bir şekilde ortaya çıktı.

Togg gerçekte ne kadar hızlı? TOGG yani Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun sosyal medya hesabından paylaşılan bir görsel, yerli ve milli otomobili yollarda görmek isteyen vatandaşların heyecanlanmasına sebep oldu. Öyle ki söz konusu sosyal medya hesabından yapılan açıklamada: “Elektronik ve mekanik sistem onayı ile fonksiyonel prototip üretimi süreçleri Türkiye’de tamamlanan akıllı SUV cihazımız ön uygunluğunu aldı. Fonksiyonel prototiplerimizi güvenlik, termal, dayanım, dinamik ve performans testleri için akredite test merkezlerine gönderdik.” ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamanın hemen ardından paylaşılan bir başka görselde ise, TOGG prototipinin kamuflajlı bir versiyonun İstanbul Park’taki görüntüsü paylaşıldı. Söz konusu görüntüde, aracın 0’dan 100 km hıza 4,8 saniyede çıktığı ve bu hıza ulaşırken içerisinde 4 yetişkinin bulunduğu bilgilerine yer verildi.

Togg

Togg gerçekte ne kadar hızlı?

Bilindiği üzere TOGG, uzun bir süredir ülke gündemini meşgul eden bir konu. Yerli ve milli araçların yollarda gezdiğini görmek, milyonlarca vatandaşın ortak hayali. Bununla birlikte çalışmaların ne aşamada olduğu, aracın tam olarak ne zaman satışa sunulacağı gibi bilgiler ise henüz netlik kazanmış değil.

Yine bilindiği üzere, henüz aracın seri üretiminin gerçekleşeceği fabrika tamamlanmadı. Öncelikli olarak bu fabrikanın tamamlanması beklenmekte olup, bu aşamadan sonra hızla seri üretime geçilmesi bekleniyor. Bu da bize gelecek yılın sonlarına doğru TOGG’u yollarda görmeye başlayabileceğimizi gösteriyor.

Oppo A16 inceleme: Uygun fiyata Android isteyenler için