Tinder, profillerden video doğrulaması isteyecek

Tinder, profillerden video doğrulaması isteyecek

En yaygın kullanılan tanışma platformlarından olan Tinder şimdi yeni doğrulama özellikleri ekleyecek. İşte tüm detaylar.

Tinder, üyelerin kim olduklarını daha iyi kanıtlamaları için video özçekimleri yapmalarını isteyecek. Böylece platformda gizlilik ve güvenliğin sağlanması bekleniyor. Bu özellik, Tinder’ın resmi mavi onay işaretini kazanmak için gerekli olacak. Site ayrıca video özçekiminizi profil fotoğraflarıyla karşılaştıracak. Bir videonun sahtesini yapmak bir fotoğraftan çok daha zor olduğundan amaç flört dolandırıcılarına karşı korunmak.

Tinder cinsiyet zamirlerini ekledi! İşte yeni özellikler

Bu doğrulamayı gerçekleştirmek için, akıllı telefonunuzun ön kamerasını kullanarak uygulamada kendi videonuzu kaydetmeniz yeterli.  Başka bir tanışma sitesi olan Hinge, dolandırıcılık hesapları ve kedi balıkçılığı ile mücadele etmek için geçen yıl benzer bir video doğrulama sistemi uygulamıştı.

Ayrıca bir eşleşmeden mesaj göndermelerine izin verilmeden önce video ile doğrulamalarını isteyebilirsiniz. Şirket, şu anda doğrulama onay işaretine sahipseniz, yakında sizden “önümüzdeki aylarda” bir video özçekim ile yeniden doğrulama yapmanızı isteyecektir.

Bu özellik, doğru şekilde kullanılırsa birçok kullanıcının dolandırıcılıktan kaçınmasına yardımcı olabilir ve Tinder Gold abonelik hizmetinin aksine fotoğraf doğrulaması ücretsiz. Ancak, arkadaşlık sitesi hala üyeleri fotoğraflı doğrulamayı kullanmaya zorlamıyor, bu yüzden yine de tetikte kalmakta fayda var. Zira platform üzerinde çok fazla dolandırıcılık dönebiliyor. Bu kapsamda daha fazla gizlilik ve güvenlik özelliği de kullanıma sunulacaktır diyebiliriz.

TSMC, Apple için yeteri kadar 3 nm işlemci üretmekte zorlanıyor