Tim Cook doktor ya da öğretmen olun dedi!

macbook air

Apple CEO’su Tim Cook, bütün gençlerin öğrenmesi gereken tek bir dil olduğunu söyledi. İşte Cook’un açıklamalarından satır başları.

Tim Cook doktor ya da öğretmen olun dedi! Teknoloji gelişmeye ve geliştikçe insanları etkilemeye devam ediyor. Bundan bir 30-40 sene öncesine baktığımız zaman, dünyanın en büyük şirketleri listesinin başında genelde sanayi şirketleri gelirdi. Bununla birlikte bilgi çağının başlamasıyla, büyük şirket tanımlamaları da değişmeye başladı. Son 20 yıla baktığımız zamansa, dünyanın en büyük şirketleri listesinin başlarında Samsung gibi, Apple gibi birçok teknoloji şirketleri gelmeye başladı. Tabi bu değişim insanların gündelik hayatlarını da kökten etkiledi diyebiliriz.

Apple Elon Musk

Öyle ki yakın bir zamana kadar “ne olmak istersin” diye sorulduğunda, akla gelen ilk yanıt doktor ya da öğretmen olurdu. Ancak artık “bilgisayar mühendisi, yazılımcı, programcı” gibi yanıtların daha ağırlıkta olduğunu görüyoruz. İşin tuhaf tarafı, dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Apple’ın CEO’su da aynı düşünceyi paylaşıyor.

Apple ve Facebook

Tim Cook doktor ya da öğretmen olun dedi!

Bir dergiye verdiği röportajda herkesin öğrenmesi gereken tek bir dilin olduğunu söyleyen Tim Cook, bu dilin de ne İngilizce ne de diğer beşeri diller olmadığını, tüm gençlerin daha lise aşamasında öğrenmeleri gereken tek dilin programlama dili olduğunu söyledi.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Tim Cook’a göre, programlama dili müfredata zorunlu ders olarak girmeli ve tıpkı tarih gibi, matematik gibi öğrencilerin tercihine bırakılmadan okutulmalı. Bu sayede öğrenciler üniversiteye geldiklerinde iyi ya da kötü, az ya da çok ama en azından temel düzeyde programlama biliyor olacak. Bakalım Tim Cook’un bu önerisi Amerika’da nasıl bir karşılık bulacak?

Tesla otonom sürüş özelliği kullananların sayısı belli oldu