TikTok artık ebeveyn kontrolüne imkan sağlıyor!

TikTok

Eğer çocuklarınız TikTok uygulamasında fazla zaman harcıyorsa artık bunu kontrol edebilirsiniz. TikTok bunun için bir önlem aldı.

TikTok, ebeveynlerin çocuklarının hesaplarında uzaktan kısıtlamalar yapmasını sağlayan bir özellik ile ebeveyn kontrollerini güçlendiriyor. Aile Eşleştirme ismi verilen bu yeni özellik, ebeveynlerin çocuklarının hesaplarını kendi hesaplarına bağlamasını sağlıyor. Bunu yaparak çocuğunuzun hesabında doğrudan iletileri devre dışı bırakabilir, kısıtlı içerik modunu açabilir veya ekran süresi sınırlarını ayarlayabilirsiniz.

Güncelleme, TikTok’un bir yıl önce bulunduğu yerden çok öteye gitmesine imkan sağlıyor. Şubat 2019’da şirket, 13 yaşın altındaki kullanıcıların ebeveynlerinin rızası olmadan kaydolmasına izin vermek nedeniyle çocuk gizlilik yasasını ihlal ettiği iddiasıyla Federal Ticaret Komisyonu’na 5,7 milyon dolar ödedi. TikTok o zamandan beri yasalara uymak için bir takım değişiklikler yaptı. Son olarak kullanıcılara ve ebeveynlere uygulama üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için ekran süresi sınırları gibi özellikler ekledi, bu da gençler arasında inanılmaz derecede popüler. TikTok, aynı özellikleri bu yılın başında Avrupa’da “Aile Güvenliği Modu” adı altında vermeye başladı.

TikTok ebeveyn denetimi

OnePlus 8 Pro vs Find X2 Pro vs Mi 10 Pro

Bugünkü güncelleme yukarıda sayılan sınırların belirlenmesini çok daha kolay hale getiriyor. İki hesap bağlandıktan sonra, ebeveynler bir çocuğun TikTok hesabının ayarlarını kendi telefonlarından kontrol edebiliyorlar. Daha önce, bu kısıtlamaları çocuklarının cihazındaki uygulamada ayarlamak zorundaydılar. Uygulama, daha önce bazı ayarların çocuğun rızası olmadan kapatılamaması için şifreler sundu, ancak açıkçası daha az uygun bir çözümdü ve kontrolleri doğrudan ebeveynlerin ellerine bırakmamıştı.

Yeni güncelleme ile doğrudan mesaja sınırlandırma geldi !

Şimdiki güncellemeden sonra ebeveynlerin yapmaları gereken tek şey çocuklarını ikna etmek. Çünkü çocuğunuzun TikTok hesabını kontrol edebilmeniz için o hesabın içerisinde yer alan bir QR kodu kendi telefonlarından taramaları gerekmekte. Eğer iki hesabın bağlantısı kesilirse anne baba tekrardan eşleştirme yapabilecek. Son olarak TikTok çok önemli bir değişlik yaptı. Artık 16 yaşından küçük kullanıcılara doğrudan mesaj atılamayacak. Bu özellik devre dışı bırakıldı. BuzzFeed News, geçen yıl uygulamanın genç kullanıcıları rahatsız eden ileri yaşlı kullanıcılar olduğundan bahsetmişti.