TikTok yetişkin içerikleri için somut adımlar atıyor!

TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Son birkaç aydır TikTok, daha genç kullanıcılar için güvenliği artırmaya yönelik girişimlerinin parçası olarak belirli içerik türlerine yaş kısıtlaması getirmenin yeni yolları üzerinde çalışıyor.

TikTok yetişkin içerikleri için somut adımlar atıyor! Uygulama, bu yılın başlarında, daha “yetişkin” içerikleri tanımlamasına yardımcı olmak için İçerik Düzeyleri adı verilen yeni bir derecelendirme sistemini tanıttı.

TikTok yeni önlemlerini duyurdu

Şimdi ise şirketin bu çabalarla ilgili başka bir güncellemesi var. Bir blog gönderisinde şirket, şirketin “müstehcen veya mühtehcenlik sınırında olan içeriği” otomatik olarak tanımlamak için kullandığı modelin yeni bir sürümünü başlattığını söylüyor. Bir TikTok sözcüsüne göre, yeni model, uygulamanın kurallarını açıkça ihlal etmeyen ancak daha genç kullanıcılar için uygun olmayabilecek “sınırdaki içerik” videolarını daha iyi tespit edebiliyor.

TikTok bir yerde daha yasaklandı

TikTok yetişkin içerikleri için somut adımlar atıyor!

TikTok, bu tür içeriği önerilerden filtreleyen tek platform değil. Instagram da uzun süredir müstehcenlik sınırında olan içerikleri önerilenlerden çıkarmaya çalışıyor. Ancak “yetişkinlere uygun” temalara sahip olan ama açık çıplaklık içermeyen içeriğin otomatik sistemler tarafından tutarlı bir şekilde tespit edilebilmesi uzun süredir daha zor. TikTok, yeni sisteminin ne kadar tutarlı şekilde doğru olduğuna dair ayrıntı vermedi, ancak şirketin son 30 günde “genç hesapların 1 milyondan fazla müstehcen video izlemesini engellediğini” paylaştı.

TikTok bir davayda daha karşı karşıya

Başka yerlerde, uygulama aynı zamanda içerik oluşturucuların videolarını yetişkin izleyicilerle sınırlandırma özelliğini de kullanıma sunuyor. Bu özellik daha önce yalnızca canlı videolar için mevcuttu, ancak artık kısa biçimli klipler için de etkinleştirilecek.

Estia Hybrid UPS : Sınırsız enerjinin yeni adı