TikTok, yanlış bilgilere karşı savaş ilan etti

TikTok en hızlı büyüyen sosyal platform seçildi!

Devam eden İsrail-Hamas olaylarında TikTok da yanlış bilgi ile savaşmak için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

Neredeyse tüm platformlar bünyelerinde savaşla ilgili yanlış bilgilere yer verebilecek içeriklerle savaşmaları için uyarıldı. TikTok, İsrail-Hamas savaşının ardından yanıltıcı ve şiddet içerikli içerikleri azaltma planını açıklayan son sosyal medya şirketi oldu. Bir blog yazısında şirket 40.000 kişilik güçlü küresel güvenlik profesyonelleri gibi önemli üyelerini bir araya getiren bir komuta merkezinin oluşturulması gibi son adımları ayrıntılarıyla anlatıyor. Hızla gelişen bu krize yanıt vermek için harekete geçme şeklimizde aktif adımlar atacağını söyleyen şirket yanlış bilgi ile savaşacak. Şirketin açıklaması Meta ve X’in benzer açıklamalarını takip ediyor; her iki şirket de Avrupa Birliği’nin düzenleyici komisyon yetkilisinden yanlış bilgi endişelerini ayrıntılarıyla anlatan mektuplar almıştı.

TikTok Twitter

TikTok tarafından belirtilen ek adımlar arasında, Arapça veya İbranice konuşan “daha fazla” moderatörün işe almak var. Kullanıcıları veya moderatörleri zor durumda bırakmamak için sansürlenmemiş veya şiddet içeren içerikleri tespit etmek üzere otomatik algılama sistemlerini de geliyor. Bu amaçla TikTok, ön saflardaki moderatörler için mevcut sağlık bakımını genişletti. Özellikle bir moderatör, okulda silahlı saldırı ve yamyamlık gibi korkunç olayları içeren üç ila on videoyu aynı anda izlemek zorunda kaldığını iddia ederek 2021’de TikTok’a zihinsel travma nedeniyle dava açtı.

Kullanıcılar artık “kamu yararı” nedeniyle platformda tutulan ve yanlış bilgileri sınırlamak amacıyla Canlı yayına uygunluğu daha da kısıtlayan grafik görüntülerin üzerinden katılım ekranlarını da görebilecek.

myHyundai Türkiye : Hyundai Assan’dan Üstün Bir Müşteri Deneyimi