TikTok videosu çeken çocuk boğularak yaşamını yitirdi: Bu son olmayacak

İtalya, TikTok uygulamasını bazı kullanıcılara kapattı!

TikTok videosu çeken çocuk kötü bir şekilde yaşamını yitirdi. Özellikle son dönemlerde bu tür videolar çeken kişi sayısında ciddi bir artış görüldü. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Her geçen gün sosyal medya platformlarındaki meydan okumalar çok daha tehlikeli hale geliyor. Özellikle çocuklar bu tür akımlarda kendisine zarar verebiliyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde bir çocuk yanlışlıkla mıknatıs yutmuştu. Sonuç olarak bağırsaklarının bir bölümü alındı.

Yine ABD’de yaşanan bir olayda LaTerius Smith Jr. adlı çocuk kendisini yanlışlıkla boğdu. TikTok akımına göre kendinizi nasıl boğabileceğinizi göstermeniz gerekiyordu. Bunu bir ip veya kemer ile yapan birçok kişi meydan okumayı kendisine zarar vermeden gerçekleştirdi. Fakat küçük çocuklar bunu bu kadar rahatça yapamıyor. Sonuç olarak ortaya ölümlü bazı kazalar çıkıyor.

TikTok videosu çeken çocuk boynunda kemerle bulundu

Videolarda gördüğü kişiler gibi kendisini boğmaya çalışan bu çocuk kemer kullandı. Muhtemelen kemeri açamadı ve boğularak hayatını kaybetti. Henüz 9 yaşında olan bu çocuk bir TikTok akımı nedeniyle hayatını kaybetti.

TikTok videosu çeken çocuk

Normal şartlarda uygulamanın algoritmaları hızlı bir şekilde tehlikeli meydan okumaları tespit edebiliyor. Kullanım şartlarına bakıldığında bu tür akımların hemen silindiği ifade ediliyor. Fakat TikTok içerisinde tahmin edemeyeceğiniz kadar tehlikeli akımlar var. Özellikle çocukların bu tür akımlardan korunması gerekiyor.

TikTok veri ihlali çocuklara kadar uzandı: Büyük davalar açılıyor

Mıknatıs yutan çocuklardan kendisini kemerle boğanlara kadar çok kötü sonuçlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bazı ülkelerde TikTok yasaklansın kampanyası bile başlatıldı. Peki sizce bu platformdaki meydan okumalar gerçekten de tehlikeli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.