Samsung telefonlarına tamir modu ekliyor

Samsung, Rusya'ya ürün sevkiyatını durdurdu

Samsung, telefonlarına tamir modu ekliyor. Bu mod, tamire bırakılan telefonlarda kişisel dosyaları gizleyerek kullanıcıların mahremiyetini koruyacak.

Bugün artık hackerların ve siber suçluların insanların kişisel dosyalarını ele geçirip, fidye istemek için kullanması ya da internette satması her gün karşımıza çıkan bir durum haline geldi. Bu yüzden insanlar kişisel dosyalarını korumaya eskisinden çok daha fazla önem veriyor. Bu da şirketleri, özellikle de akıllı telefon üreticilerini kullanıcıları bu konuda rahatlatacak teknolojiler ve yenilikler sunmaya itti. Kullanıcıları mahremiyet konusunda rahatlatmak isteyen bu şirketlerden biri olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, cihazlarına bir “tamir modu” eklemeye hazırlanıyor.

Bu tamir modu sayesinde kullanıcılar, cihazlarını, kişisel dosyalarını dert etmeden servise bırakabilecekler. Çünkü tamir modu, servis çalışanlarının ve tamircilerin kullanıcıların kişisel dosyalarına erişimini engelleyecek.

Galaxy S22

Tamir modunun Samsung kullanıcılarını hem dosyalarını başkasına emanet etme stresinden kurtaracak, hem de bu riski almak istemeyen servise bırakacağı telefonu sıfırlayan kullanıcıları bu zahmetten kurtaracak.

Tamir modunu destekleyen cihazlarda kullanıcılar, Ayarlar bölümündeki Pil ve Cihaz Bakımı bölümüne girerek bu modu aktif hale getirebilecek. Tamir modu, aktif hale getirildiğinde telefonunuzdaki kişisel dosyaları gizleyerek başkalarının erişmesini engelleyecek. Bu modda, fotoğraf ve videoların yanı sıra yazışmalar ve kısayollar gibi bağlantılar da gizleniyor. Sadece telefonu alırken yüklü gelen uygulamalar görünür olacak. Tamir modunu kapatmak için kullanıcıların ekran kilidi aşamasındaki çizimi yapmaları yeterli olacak.

Huawei MatePad Pro 11 tanıtıldı