TikTok sonunda otomatik altyazı özelliği getiriyor

TikTok sonunda otomatik altyazı özelliği getiriyor

TikTok, uygulamasını daha erişilebilir hale getirmek için büyük bir adım atıyor. Uygulama, video yapımcılarının klipleri için otomatik olarak altyazı oluşturmasına olanak tanıyan otomatik altyazılar ekliyor.

Şimdiye kadar, videolarını daha erişilebilir hale getirmek isteyen platform kullanıcılarının altyazıları manuel olarak yazmaları gerekiyordu. Bu da içerik oluşturucular için zaman alıcı bir süreç. Ancak otomatik altyazılarla kullanıcılar, videolar için otomatik olarak altyazı oluşturabilecektir. Video oluşturucu, ayarlamaların gerekli olması durumunda metne ince ayar yapma ve düzenleme yeteneğine de sahip olacak. Kullanıcılar isterlerse altyazıları devre dışı bırakma seçeneğine sahip olacak.

TikTok sonunda otomatik altyazı özelliği getiriyor

Tiktok, altyazıların yalnızca uygulamanın son aylarda eklediği en son erişilebilirlik özelliği olduğunu belirtse de, otomatik altyazılar sağır veya işitme güçlüğü çeken kişiler için deneyimi önemli ölçüde artırabilir. Ya da videoları sessiz izlemek isteyenler için yabancı dillerini geliştirme isteyenler için iyi bir özellik olabilir. Bununla birlikte, altyazıların etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceği yine de her video oluşturucuya bağlı. Bu nedenle özelliğin geniş çapta benimsenmesi için biraz zaman geçmesi gerekebilir. Platform, “altyazı kullanımını yaymaya” çalıştığını ve herkesi özelliği kullanmaya teşvik ettiğini söylüyor. Otomatik altyazılar en başta İngilizce ve Japonca olarak sunulacak. Ancak özeliğin kullanımı genişledikçe “önümüzdeki aylarda” daha fazla dil bekleniyor. Devrim niteliğinde bir değişikil olmayacak ancak yine de içerik oluşturucuların zamandan kazanmasına yardım edecek.

Kripto para dolandırıcıları giderek artıyor: Bazı siteler kopyalanıyor