Google, çevrilmiş altyazıları mobil YouTube’a getiriyor

Google, çevrilmiş altyazıları mobil cihazlarda YouTube'a getiriyor

Google,  I/O 2022 açılış konuşmasında yaptığı duyuruda, 16 dil desteğiyle mobil cihazlarda YouTube için otomatik olarak çevrilmiş video altyazılarını kullanıma sunuyor. İşte detaylar.

Özellik şimdi yayında. Ayrıca, YouTube video dökümleri artık tüm Android ve iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Bunların tümü, şirketin otomatik oluşturulan bölümler gibi mevcut özellikleri temel alarak YouTube videolarında gezinmeyi ve aramayı daha kolay hale getirme çalışmalarının bir parçası. Google, otomatik oluşturulan bölümlere sahip YouTube videolarının sayısını yıl sonuna kadar 8 milyondan 80 milyona çıkarmayı planlıyor.

Google, çevrilmiş altyazıları mobil cihazlarda YouTube'a getiriyor

YouTube’un otomatik çeviri özelliklerinde yapılan güncellemeler, Google’ın 2020’de topluluk altyazılarını kaldırmasından ve özellikle Japonya ve Kore’de bazı kullanıcıların şikayetlerinden sonra geldi. Ancak 2021’de Google, YouTube’daki otomatik çeviri araçlarını açıkça deniyordu. Önümüzdeki ay Google, Ukraynaca YouTube içeriğine otomatik olarak çevrilmiş altyazılar eklemeyi planlıyor. Dünyanın dijital olduğu bir dönemde artık videolarda altyazıların olmaması bir problem. İnsanlar farklı dillerde videoları rahatça izlemek, izlediklerini anlamak istiyor. Bu sebeple videolara altyazıların eklenmesi son derece kullanışlı ve global anlamda tüm kullanıcıların işini kolaylaştıracak türde bir şey diyebiliriz. Neticede sadece İngilizce videolar değil artık dünyanın her bir yanından farklı dillerde videolar popüler hale geliyor. Bu da kullanıcıların altyazılara olan erişim isteğini daha fazla artırıyor. Her dilde çeviri desteğinin sunulmaması ise ciddi bir eksiklik desek yanlış olmaz.

Xperia 1 IV, 4K OLED ekran ve Snapdragon 8 Gen 1 ile piyasaya sürüldü