TikTok sonunda bunu da yaptı!

tiktok

TikTok sonunda bunu da yaptı! Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, genç kullanıcıları için çok radikal bir karara imza attı.

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan TikTok, kullanıcılarının çok büyük bir kısmını oluşturan gençler için uygulamada bir dizi değişikliklere gideceğini duyurdu. Açıklamada, yapılacak bu güncellemelerin, gençlerin sosyal medya kullanımını olumlu yönde etkilemek için olduğunu ve bu güncellemeler sayesinde, gençlerin daha kontrollü bir TikTok deneyimi yaşayacağını umduklarını belirtildi.

TikTok’tan gelen güncelleme bilgilerine göre, artık 12-15 yaş aralığındaki kullanıcılar, akşam saat 21:00’den sonra bildirim alamayacaklar. Yaş aralığı 16-17 olan kullanıcılar içinse bu saat dilimi 22:00 olarak uygulanacak.

TikTok sonunda bunu da yaptı!

Bu saat aralığı sayesinde, TikTok’un genç kullanıcılarının uyku ve dinlenme alışkanlıklarının düzene girmesine katkı sağlanacağı iddia ediliyor. Tabi sadece bildirimlerin kapatılması bu yaş grubunun belirtilen saatlerden sonra uygulamayı kullanmaya devam etmesinin önüne geçer mi bu da ayrı bir tartışma konusu.

Gelen son verilere göre TikTok, geçtiğimiz dönemin en çok indirilen uygulaması unvanını Facebook Messenger’dan devraldı. Genel toplam indirilme sayısında da listenin üst sıralarında bulunan ve çok kısa bir süre içerisinde birinci sırayı almasına kesin gözüyle bakılan bu uygulamanın, geleceğinin tartışmalı olduğu da bir gerçek.

Bildiğiniz üzere ABD, TikTok’un kontrol altına alınabilmesi için bu uygulamanın ABD’li bir teknoloji şirketi tarafından satın alınmasını istiyor. Bu talebinin yerine getirilmemesi halinde, uygulamanın ABD sınırları içerisinde kullanımının yasaklanması da ihtimal dahilinde.

Şok açıklama! Porno izleme yaşı asla 18 olmadı!