Xiaomi bir pazarı daha ele geçirdi

Xiaomi, Samsung'u yenerek ilk kez küresel olarak 1 numaralı akıllı telefon markası oldu

İnanılmaz bir hızla büyümeye devam eden Xiaomi bir pazarı daha ele geçirdi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Son dönemde en hızlı büyüyen firmalardan birisi de Xiaomi oldu diyebiliriz. Özellikle de Huawei’nin yaşadığı kan kaybı sonrasında Xiaomi muazzam bir büyüme hızı yakaladı. Türkiye’de dahil pek çok ülkede satışlarını arttıran Çinli üretici geçtiğimiz günlerde bir ülkede daha lider konuma yükseldi.

Canalys tarafından paylaşılan bilgilere göre Çinli şirket Tayland’ta da ilk sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yılın 2. çeyreğinde Taylan pazarında 4. sırada yer alan Xiaomi bu yıl yüzde 200’lük bir büyüme ile ilk sıraya yerleşti.

Xiaomi pazar payını yüzde 21’e yükselterek Tayland pazarında liderliği ele geçirdi.

Xiaomi bir pazarı daha ele geçirdi

Xiaomi’nin lider olduğu pazarda Oppo ise yüzde 19’luk pay ile 2. sırada yer aldı. Eskiden lider konumunda yer alan Samsung ise yüzde 19’luk pazar payı ile Oppo’nun ardından 3. sırada yer aldı. Dip not olarak belirtelim. Samsung geçtiğimiz yılın 2. çeyreğine oranla yüzde 15’lik kayıp yaşadı.

Listede 4. sırada ise bir başka Çinli üretici Vivo bulunuyor. Yüzde 15’lik pazar payı ile 4. olan Vivo’yu, yüzde 8 pazar payına sahip olan Realme takip ediyor.

Eğer Xiaomi bu hızla büyümeye devam ederse yakın gelecekte global pazarda da zirveye oturabilir. Elbette bunu zaman gösterecek.

Şok açıklama! Porno izleme yaşı asla 18 olmadı!