TikTok ve Oracle nihayet bir araya geldi!

TikTok ortadan kaldırılma

Cuma günü TikTok, Amerikalı kullanıcıların verilerini Oracle’a ait ABD merkezli sunuculara yönlendirmeye başladığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

TikTok dönem dönem farklı pazarlarda farklı problemler ile karşılaşıyor. Şirket son dönemlerde ABD’de bir çok güvenlik ihlali problemi ile gündeme geldi. BuzzFeed News’in yayınladığı bir rapora göre Çin merkezli platform çalışanlarının en az birkaç ay boyunca ABD kullanıcılarının verilerine “tekrar tekrar” eriştiğini iddia etti. Bu veri ihlali ile ilgili platformun amacının ne olduğu ise tartışma konusu oldu.

TikTok ve Oracle nihayet bir araya geldi!

BuzzFeed News tarafından elde edilen dahili personel toplantılarının ve sunumlarının kayıtlarında, TikTok çalışanlarının bu verilere erişemedikleri için ABD kullanıcı verilerine erişmelerini istemek zorunda kaldıkları bildirildi. TikTok’un güven ve güvenlik departmanı ekibinin bir üyesinin her şeye erişim elde ettiği iddiaları ise ortalığı karıştırdı.

Bu olayların en az Eylül 2021 ve Ocak 2022’de meydana geldiği ve geçen yıl CNBC tarafından açıklanan benzer iddiaları takip ettiği bildirildi. Şirket, ABD kullanıcılarının verilerini TikTok’un ana şirketi ByteDance’in bulunduğu Çin’e potansiyel olarak ifşa ettiği için yıllarca eleştiriyle karşı karşıya kaldı. 2020’de eski Başkan Donald Trump, uygulamayı ülke çapında bir yasakla tehdit etti ve şirketi ABD merkezli varlıklarını ByteDance’den ayırmaya zorlamaya çalıştı.

Şirket, ABD merkezli varlıklarını hiçbir zaman gerçekten satmasa da, Amerikan yazılım şirketi Oracle’ı “güvenilir teknoloji ortağı” yapmayı tartıştı. Şimdi iki şirket bu konuda karara vardı denebilir.

Huawei Samsung arasındaki rekabet kızışıyor