TikTok kullanıcıları yasaklara dava açtı

TikTok en hızlı büyüyen sosyal platform seçildi!

TikTok her gün yeni bir eyalet ya da ülke tarafından yasaklanıyor ancak içerik oluşturucularının bu duruma itirazı var. İşte tüm detaylar.

Amerika’daki Montana Valisi, TikTok uygulamasına yönelik eyalet çapındaki ilk yasağı yasayla imzaladı. Ancak bundan bir gün sonra, önlem şimdiden yasal bir zorlukla karşı karşıya. Beş TikTok yaratıcısı, yasağın yürürlüğe girmesini engellemek için dava açıyor. Mahkeme dosyalarında TikTok yaratıcılarını temsil eden avukatlar, yasağın anayasaya aykırı olduğunu ve İlk Değişiklik haklarını ihlal ettiğini söylüyor. Ayrıca Montana’nın yasak için sözde ulusal güvenlik gerekçesine itiraz ediyorlar.

TikTok kullanıcıları yasaklara dava açtı

“Montana’nın, Amerika Birleşik Devletleri’nin dış politikası veya ulusal güvenlik çıkarları olması gerektiğine inandığı şeyler üzerine yasalar çıkarma yetkisi yoktur ”diyor dava. “Montana, sahibi veya yayınladığı fikirler nedeniyle Wall Street Journal’ı yasaklayamayacağı gibi, kullanıcıların TikTok’u görüntülemesini veya yayınlamasını yasaklayamaz” diye devam ediyor.

Montana Başsavcısı Austin Knudsen, Fox News’e verdiği bir röportajda yasağa yasal itirazların beklendiğini söyledi. “Burada muhtemelen federal mahkemelerin devreye girip bizim yerimize yanıt vermesine ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm bazı önemli konular var” dedi. Dava, yasaya karşı ilk yasal meydan okumalardan biri ve federal yetkililer uygulamanın ülke çapında yasaklanmasını düşündükçe muhtemelen yakından izlenecek. Şu anda, Montana yasağı 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek, ancak buna itiraz eden davalar bu zaman çizelgesini de geciktirebilir.

Microsoft CEO’su, OpenAI’ı kontrol ettikleri iddiasını yalanladı