Microsoft CEO’su, OpenAI’ı kontrol ettikleri iddiasını yalanladı

OpenAI’ı aslında Microsoft’un kontrol ettiğini söyleyen Elon Musk’a cevap veren Microsoft CEO’su Satya Nadella, bu iddiaları yalanladı.

Son dönemde gündemden düşmeyen ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı, bu yapay zeka programının arkasındaki şirket olan OpenAI’ı bir anda teknoloji dünyasının yeni yıldızı haline getirdi. Yıllar önce bu şirkete yatırım yapan Microsoft da bir anda geleceğin en büyük şirketlerinden birinin başlıca hissedarı olarak oldukça avantajlı bir konuma yerleşti. Ancak Microsoft ile OpenAI arasındaki bu işbirliği, bazı eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Bu eleştirileri gündeme taşıyan isimlerin başında ise Elon Musk geliyor. OpenAI’ın kurucuları arasında yer alan, ancak zamanla fikir ayrılıkları sebebiyle şirketten ayrılan Musk, bugün bu şirketi aslında Microsoft’un kontrol ettiğini iddia ediyor.

OpenAI, ChatGPT için bir ödül programı başlattı

Salı günü verdiği bir röportaj sırasında Elon Musk’ın bu iddiaları sorulan Microsoft CEO’su Satya Nadella, OpenAI’ı gizlice kontrol ettikleri iddialarını kesin bir dille yalanladı. Şirketi Microsoft’un değil, kendi yönetim kurulunun kontrol ettiğini söyleyen Nadella, OpenAI’ın bu konuda oldukça kararlı olduğuna vurgu yaptı. Çünkü şirket sadece Microsoft tarafından değil, hiçbir şirket tarafından kontrol edilmek istemiyor ve kar amacı gütmeyen bir yönetim kurulu konusunda ısrar ediyor. Hatırlarsanız şirket ilk kurulduğunda zaten kar amacı gütmeyen bir girişim olarak kurulmuş, daha sonra ticari bir şirkete dönüştürülmüştü.

Öte yandan Nadella, yapay zeka teknolojileri söz konusu olduğunda kendilerinden çok daha küçük şirketlerin de rekabetçi olma şansına sahip olduğuna dikkat çekti. Yeni bir girişim bir anda ChatGPT gibi dikkat çeken bir yapay zeka programı geliştirerek bu alanda zirveye oynayabileceğini söyledi. Nadella’ya göre tam da bu sebepten Microsoft ve Google gibi şirketlerin bu alanda fazla kontrol sahibi olması gibi bir endişe sağlam bir zemine oturmuyor.

Oppo Reno 10’un çıkış tarihi açıklandı