En fazla kazanan uygulama bakın hangisi oldu: Çok şaşıracaksınız!

sosyal medya

2020 Aralık ayı için en fazla kazanan uygulama belli oldu. Bu araştırmada daha çok oyun dışındaki uygulamalar değerlendirildi. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

En fazla kazanan uygulama konusunda herkesin bir tahmini mutlaka vardır. Özellikle Facebook gibi şirketlerin gösterdiği yüksek performans burada daha fazla ön planda. Fakat en çok kazanç sağlayan uygulama Facebook olmadı.

Aralık 2019 ile kıyaslandığında TikTok, tüm uygulamalardan daha fazla gelir artışı sağladı. Gelirinin yüzde 86 gibi bir bölümü Çin üzerinden geldi. Son dönemlerde daha fazla popüler olan uygulamanın en çok gelir sağladığı ikinci ülke ise ABD oldu.

Türkiye’de TikTok kullanımı ne durumda?

Türkiye’de de TikTok kullanımının son derece fazla olduğu söylenebilir. Öyle ki platform gelirlerinin en fazla geldiği üçüncü ülke Türkiye oldu. Uygulama içi satın alımlar nedeniyle şirketin fazlasıyla kazanç sağladığı bir gerçek.

en fazla kazanan uygulama

YouTube platformu en çok gelir sağlayan bir diğer uygulama oldu. 95 milyon TL’lik bir kazanç ile birlikte gerçekten de iyi bir gelir elde edildi. ABD ve Japonya en fazla gelir sağlanan ülke konumunda. App Store ve Google Play Store verileri incelendiğinde ortaya daha net bir tablo çıkıyor.

App Store üzerinden en çok kazanç sağlayan ilk üç uygulama; TikTok, YouTube ve Tinder oldu. Google Play Store’da en fazla kazanç sağlayan ilk üç uygulama; Google One, Disney+ ve Piccoma oldu. Listede TikTok olmamasına şaşırmayın. Zira Çin’de TikTok gibi uygulamalar üçüncü parti mağazalardan indiriliyor.

Peki siz TikTok hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.