TikTok Instagram benzeri bir özellik getiriyor

Instagram, NFT özelliklerini 100'den fazla ülkeye genişletiyor

Sosyal medya dünyasında ünlü şirketlerin birbirinin özelliklerini kopyalaması artık olağan bir durum. Buna son örnek ise TikTok’tan geldi.

TikTok Instagram benzeri bir özellik getiriyor. Sosyal medya, artık günlük hayatımızın olağan bir gerçeği haline geldi. İnsanların büyük bir kısmı gelişmeleri takip etmek, eğlenmek ya da sadece vakit geçirmek için sosyal medya uygulamalarını kullanır hale geldi. Bu alanda en önde gelen isimlerse tabi ki Instagram ve TikTok.

TikTok 27 milyon sterlin para cezası ile karşı karşıya

Aslında, Instagram’ın daha çok fotoğraf, TikTok’un ise video odaklı birer platform olmaları nedeniyle, bu iki ismin birbirinden ayrıldığını düşünebilirsiniz. Ancak her iki uygulamada, zaman içerisinde aldıkları ve muhtemelen de bundan sonra almaya devam edecekleri güncellemeleri ile birbirlerinin özelliklerinden faydalanmaya devam ediyor. Hal böyle olunca da, günden güne bu iki platformun birbirine daha çok benzemeye başladığını söyleyebiliriz.

TikTok yanlış bilgilerle savaşmak için kolları sıvadı

TikTok Instagram benzeri bir özellik getiriyor

Bu konuda son atak ise Çinli sosyal medya uygulaması TikTok’tan geldi. Çinli şirkete yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, TikTok güncelleme sonrasında artık paylaşımlardaki 300 karakterlik sınırı 2.200 karaktere çıkartacak. Yani artık TikTok paylaşımlarında, istenildiği kadar detaylı açıklamalar yazılabilecek.

TikTok ortadan kaldırılma

İşin ilginç yanı, Instagram’ın da şu an karakter sınırlaması 2.200. Yani TikTok yeni güncellemesinde en büyük rakibinden bire bir kopya çekmiş vaziyette. Tabi burada şaşırılacak bir şey yok çünkü daha önce de tam tersi durumları görmüş ve Instagram’ın TikTok’tan bire bir esinlendiği özelliklerin haberlerini yapmıştık. Bakalım bu ikilinin rekabetinde ilerleyen zamanlarda daha ne gibi gelişmeler göreceğiz.

Twitter ve Elon Musk davası 28 Ekim’e ertelendi