TikTok CEO’sundan şaşırtıcı açıklama: Uygulama satılacak mı?

TikTok yeni bir dava ile karşı karşıya

TikTok bir süredir özellikle ABD tarafında güvenlik problemleri ile karşı karşıya. Şimdi şirketin CEO’su bazı açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar.

TikTok CEO’su Shou Zi Chew, ana şirket ByteDance’ın platformu satması durumunda ABD’nin güven probleminin çözülemeyeceğini belirtti. Uygulama uzun süredir özellikle ABD tarafından güvenlik sorunları ile karşlaşıyor. Bir çok bölgede devlet kullanıcıları tarafından kullanılması yasaklanan uygulama iddialara göre veri takibi yapıyor. CEO Chew, bu hafta ABD hükümetinin TikTok’a yptığı baskılardan söz etti. TikTok, yayınlanan raporların ardından “Uygulamayı elden çıkartmak sorunu çözmez: mülkiyet değişikliği, veri akışları veya erişim üzerinde herhangi bir yeni kısıtlama getirmez.” ifadelrini kullandı.

TikTok CEO'sundan şaşırtıcı açıklama: Uygulama satılacak mı?

Chew2 göre, ABD ve diğer ülkelerin, farklı bir sahibi olması durumunda uygulamanın kullanıcı verilerini nasıl işlediği konusunda sorunlar devam edecek. Uygulamanın CEO’su The Wall Street Journal’a, Pekin merkezli ByteDance şirketi satarsa, bunun mevcut projelerin ötesinde daha fazla veri koruması sağlamayacağını söyledi. Uygulama, ABD kullanıcı verilerini yerel piyasalardan ve özellikle Çin’den koruma sözü vermişti ancak bu sözler ABD için yeterli görünmüyor.

Uygulama, Project Texas adını verdiği bu plana milyarlarca dolar harcadı. Eski Başkan Donald Trump’ın ByteDance’i TikTok’u satmaya zorlama girişiminin ardından şirket bu projeye başladı ve fazlasıyla emek harcadı. Şirket geçtiğimiz günlerde Avrupa kullanıcı verileri için benzer bir proje duyurdu.

Galaxy S23 Ultra batarya kullanım süresi, dosta güven düşmana korku veriyor