TikTok CEO’su isyan etti: ‘Çin ajanı değiliz’

TikTok yeni bir dava ile karşı karşıya

TikTok CEO’su Shou Chew bugün görüşmeye çıktı. Görüşmede bazı ilginç diyaloglar yaşandı. İşte tüm detaylar.

TikTok CEO’su uzun süredir platformun verileri Çin ile paylaştığı iddiası ile ABD tarafında sorun yaşıyor. Bugün platformun CEO’su milletvekillerine uygulamayı yasaklamanın ABD ekonomisine zarar vereceğini söyledi. Chew, TikTok’ta bugünkü duruşma öncesinde House Energy and Commerce Committee tarafından yayınlanan yazılı açıklamalarda, “Şunu net bir şekilde belirtmeme izin verin: ByteDance, Çin’in veya başka bir ülkenin ajanı değildir” ifadelerini kullandı. ABD’li yetkililer geçtiğimiz günlerde Bytedance’in TikTok’u satmaması durumunda ABD’de yasaklanabileceğini söyledi.

Chew, uygulamanın kullanıcıların verilerini güvenli tutmak için milyar dolarlık çabası olan Project Texas da dahil olmak üzere uygulamanın güvenlik özelliklerini ayrıntılı olarak açıkladı. Chew duruşmada “Bu ayın başlarında, Oracle dışı sunucularda saklanan geçmiş korumalı ABD kullanıcı verilerini silme sürecini başlattık” dedi. “Bu sürecin bu yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Bu yapı altında, Çin hükümetinin ona erişmesi veya erişimi zorlaması mümkün değil.”

TikTok CEO'su isyan etti: 'Çin ajanı değiliz'

Milletvekilleri muhtemelen TikTok’un ByteDance ve Çin ile bağları ve ABD’li kullanıcıları korumak için şirkete güvenip güvenemeyecekleri konusunda Chew’i derinlemesine sorgulayacaklar. Kongre’nin teknoloji şirketlerinin temellerini tamamen yanlış anlama konusunda bir geçmişi var. Bu sebeple duruşmada yaşanacak diyaloglar hayli ilginç detaylar içerecek. Bu kapsamda platform daha fazla ülkede yasaklanma tehdidi ile karşı karşıya.

Moto G Stylus 2023 pazarlama görselleri, telefonun özelliklerini ortaya koyuyor