Trump TikTok ve Çin üçgeni: Yasaklar ardı ardına geliyor!

Trump TikTok ve Çin

Küresel değişimlerin ana kaynakları içerisinde Trump TikTok ve Çin üçgeni yer alıyor. Hadi gelin bu bağlantıya biraz daha yakından bakalım.

Trump TikTok ve Çin üçgeni son günlerde çok fazla konuşuluyor. Bildiğiniz üzere Donald Trump Çin’den nefret ediyor ve ülkeyi yok etmek için elinden gelen her şeyi yapabilir. Özellikle de Çin hükümetinin ticaret konusunda çok ileriye gitmesi ve dünyanın en güçlü devlerini çıkarabilmesi ABD tarafından hoş karşılanmıyor. Bu nedenle ABD Başkanı Donald Trump sürekli olarak Çin ürünlerine ambargo koymaya çalışıyor. Şimdilerde Donald Trump TikTok platformu ile çok fazla uğraşıyor.

Donald Trump TikTok konusunda çok kararlı

Geçtiğimiz günlerde Donald Trump tarafından TikTok platformu tamamen engellendi. ABD yönetimi bu uygulamanın kullanıcı verilerini Çin Komünist partisi ile paylaştığını düşünüyor. Bu durum aynı zamanda casusluk suçlamalarının da ortaya atıldığını gösteriyor. Ancak tüm bunlara rağmen TikTok her zaman kesinlikle böyle bir durumun içerisinde yer almadıklarını söyledi.

Trump TikTok ve Çin

Tüm bu suçlamalar üzerine; üst düzey bir Disney yöneticisi olan Kevin Mayer’i CEO olarak atamış, ayrıca New York ve Los Angeles’ta da ofisler açmıştı. Bu durum TikTok için yeterli olmadı. Tüm bunlar üzerine Microsoft bu uygulamayı satın almak istediğini söyledi. Böylece tamamen ABD merkezli bir uygulama olacaktı.

Çin ve Hindistan arasındaki gerilimin kurbanı olan TikTok, adeta günah keçisine dönüştü. Herkes ortaya çıkan bütün sorunlardan onu sorumlu tutuyordu. Bunun üzerine Donald Trump platformu tamamen yasaklama kararı aldı. Uygulamayı en çok kullanan ülke şu anda Hindistan. ABD ve Türkiye ise ikinci ve üçüncü sırada. Sizce bu işin sonu nereye varır? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.